Kiinalais­media uutisoi tunnistamattomasta lentävästä kohteesta

Mediatietojen mukaan tunnistamaton kohde ollaan ampumassa alas.

Myös Kiinassa on uutisoitu lentävästä esineestä. Aiemmin vastaavista havainnoista on kerrottu Pohjois-Amerikassa.

12.2. 19:03

Kiinalaismedia uutisoi tunnistamattomasta lentävästä kohteesta lähellä satamakaupunki Qingdaoa.

Kohteesta uutisoi muun muassa The Paper, jota siteeraa Bloomberg. The Paperin mukaan satamaviranomaisen työntekijä on sanonut, että ”asiaankuuluvat viranomaiset” valmistautuvat pudottamaan kohteen. Alueella olevia kalastajia on kehotettu olemaan varovaisia.

Kiinan kommunistiseen puolueeseen sitoutunut Global Times uutisoi puolestaan tunnistamattomasta lentävästä kohteesta Rizhaon rannikkokaupungin lähellä ja, että viranomaiset olivat varoittaneet kalastajia siitä, että kohde valmistaudutaan ampumaan alas.

Pohjois-Amerikassa on tapahtunut viime päivinä kolme selittämätöntä ilmatilarikkomusta.

Lauantaina Kanadassa ammuttiin alas lentävä esine Yukonissa. Kanadan pääministeri Justin Trudeau sanoi sunnuntaina, että tutkijat etsivät parhaillaan esinettä maastosta.

Esinettä oli Pentagonin tiedottajan prikaatinkenraali Patrick Ryderin mukaan seurattu perjantai-illasta lähtien. Kohteen havaitsi Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskomentokeskus (Norad). Kaksi F-22-hävittäjää Alaskasta lähetettiin sen perään.

Perjantaina puolestaan ammuttiin alas Alaskan pohjoisosissa, North Slopen piirikunnassa havaittu lentävä esine. The Washington Postin mukaan se pudotettiin jonnekin alueella sijaitsevan Prudhoe Bayn lähistölle pohjoisrannikolle.

WP:n mukaan viranomaiset ovat kuvailleet sekä perjantain että lauantain esineitä Volkswagen Beetlen kokoisiksi.

Viikko sitten Yhdysvalloissa Etelä-Carolinassa ammuttiin alas Kiinan vakoilupalloksi epäilty esine. Kiina on kiistänyt syytöksen ja väittänyt kyseessä olleen siviilikäytössä ollut pallo, joka vahingossa päätyi Yhdysvaltain ilmatilaan.

Kiinalaislehden mukaan tunnistamaton esine lentää Qingdaon sataman lähistöllä.

Lue lisää: Pohjois-Amerikan taivaalla on havaittu jo kolme mystistä esinettä – tämä niistä tiedetään

Yhdysvaltain senaatin enemmistöjohtaja Chuck Schumer sanoi Reutersin mukaan ABC:lle, että yhdysvaltalaiset viranomaiset uskovat, että Kanadan yllä tuhottu esine, samoin kuin Alaskassa tuhottu esine, olivat jonkinlaisia ilmapalloja. Hänen mukaansa esineet olivat paljon pienempiä kuin se, joka havaittiin viikko sitten Yhdysvalloissa.

Schumerin mukaan pienemmät pallot olivat turvallisuusuhka, sillä ne lensivät samalla korkeudella kuin matkustajakoneet.

Viikonloppuna kerrottiin myös ilmatilan tilapäisestä rajoittamisesta Yhdysvalloissa.

Sunnuntai-iltana Suomen aikaa yhdysvaltalaisviranomaiset Yhdysvalloissa viranomaiset asettivat väliaikaisen lentorajoituksen Michiganjärven ylle. Maan ilmailuhallinto FAA kertoi, että ilmatila suljettiin lyhyeksi aikaa puolustusministeriön toimien tueksi. Ilmatila kuitenkin avattiin nopeasti.

Michiganjärvi on yksi Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla sijaitsevista Isoistajärvistä. Myöhemmin kongressiedustaja Elissa Slotkin Michiganista twiittasi, että Yhdysvaltojen armeija tarkkaili esinettä, joka oli havaittu Huronjärven yläpuolella. Myös Huronjärvi kuuluu Isoihinjärviin.

Sunnuntaina myös Kanada määräsi lentorajoituksen Tobermoryn läheiselle alueelle Ontariossa ”ilmapuolustusoperaation” takia.

Lauantaina Montanan osavaltiossa osa ilmatilasta suljettiin hetkellisesti tutkassa havaitun poikkeavuuden vuoksi. Yhdysvaltojen asevoimat kertoivat, että hävittäjä lähetettiin tutkimaan havaintoa, mutta se ei löytänyt taivaalta mitään tavallisesta poikkeavaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?