Tuntematon lentävä esine ammuttiin alas Kanadassa

Pääministeri Justin Trudeaun mukaan Kanadan asevoimat tulevat ottamaan esineen haltuunsa ja analysoimaan sen.

12.2. 0:24 | Päivitetty 12.2. 13:52

Kanadan ilmavoimat ovat ampuneet yhdessä Yhdysvaltojen ilmavoimien kanssa alas tuntemattoman lentävän esineen Kanadan pohjoisosassa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Pääministeri Justin Trudeaun twiitin mukaan Kanadan asevoimat ovat vastuussa esineen etsinnöistä ja analysoinnista. Trudeau kertoi myös keskustelleensa Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kanssa esineestä.

Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskomentokeskus (Norad) kertoi hieman aiemmin lauantai-iltana Suomen aikaa, että se oli tunnistanut ja seurannut ”korkealla lentävää” esinettä.

Kanadan puolustusministeri Anita Anand kertoi sunnuntaina aamuyöllä Suomen aikaa, että alas ammuttu kohde oli sylinterinmuotoinen. Hän ei kuitenkaan kuvaillut sen olevan ilmapallo, eikä hän ottanut kantaa siihen, mistä esine voisi olla peräisin.

Noin 12 000 metrissä lentänyt esine kuitenkin aiheutti Anandin mukaan mahdollisen riskin siviili-ilmailulle. Esineen pudottaminen ei aiheuta hänen mukaansa riskiä yleisölle.

Erikseen, Yhdysvaltain asevoimat kertoi myöhään lauantaina Suomen aikaa, ettei se kerro lisätietoja perjantaina Alaskassa alas ammutusta tuntemattomasta lentävästä esineestä. Asevoimien henkilöstö ja kansalliskaartin jäsenet pyrkivät edelleen löytämään ja ottamaan haltuunsa esinettä, joka putosi merijäälle.

Etsintätöitä ovat asevoimien tiedotteen mukaan hidastaneet muun muassa arktiset sääolosuhteet ja päivänvalon puute.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?