Trumpin asian­ajajat luovuttivat salaista materiaalia ja tieto­koneen tutkijoille

Entisen presidentin hallusta on löytynyt salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja.

Donald Trumpin edustajat ovat käyneet läpi laatikoita entisen presidentin kartanolla Floridassa.

11.2. 16:32

Yhdysvaltojen entisen presidentin Donald Trumpin asianajajat ovat viime kuukausina luovuttaneet liittovaltion syyttäjille lisää materiaalia, joissa oli merkintöjä siitä, että ne olisivat salaisiksi luokiteltuja. Lisäksi tutkijoille luovutettiin Trumpin avustajan tietokone, useat tutkintaa lähellä olevat lähteet kertoivat CNN:lle.

Yksi luovutetuista asioista oli tyhjä kansio, jossa luki ”salaiseksi luokiteltu iltatiedoksianto,” lähteet kertovat.

Lähteiden mukaan materiaali luovutettiin joulu- ja tammikuussa.

Trumpin asianajajat löysivät joulukuussa papereita, jotka oli merkitty salaisiksi, kun he kävivät läpi laatikoita Mar-a-Lagossa. Asianajajat antoivat löydetyt asiakirjat oikeusministeriölle.

Trumpin avustaja oli myös aiemmin kopioinut samat sivut muistitikulle ja kannettavalle tietokoneelleen eikä ollut hoksannut, että ne olivat salaiseksi luokiteltuja, lähteet kertoivat CNN:lle. Tietokone ja muistitikku luovutettiin tammikuussa tutkijoille.

Oikeusministeriö tutkii Trumpin Mar-a-Lagon kartanosta löytyneitä salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja. Myös Trumpin varapresidenttinä toimineen Mike Pencen hallusta on löytynyt salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja, joskin paljon vähemmän kuin Trumpin.

Lisäksi oikeusministeriö on nimennyt erikoissyyttäjän tutkimaan nykyisen presidentin Joe Bidenin yksityisasunnosta ja autotallista löytyneitä asiakirjoja. Asiakirjat ovat ajalta, jolloin Biden toimi presidentti Barack Obaman varapresidenttinä. Asiakirjakohu on ollut kiusallinen Bidenille, vaikka asiakirjoja löytyikin huomattavasti vähemmän kuin Trumpilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?