Tuhannet ovat ilmoittaneet halustaan adoptoida raunioista pelastetun vastasyntyneen

Aya-niminen vauva pelastettiin syyrialaisraunioista. Pelastushetkellä hän oli vielä kiinni kuolleessa äidissään napanuoran kautta.

Pelastustyöt jatkuivat perjantaina Jindayriksen kaupungissa Syyriassa.

11.2. 21:51

Tuhannet ihmiset ovat ilmoittaneet halustaan adoptoida Aya-nimisen vauvan, joka pelastettiin Syyrian Jindayriksen kaupungista maanantaina. Asiasta kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Pelastushetkellä Aya (arabiaksi ”Ihme”) oli vielä kiinni kuolleessa äidissään napanuoran kautta. Vastasyntynyt kuljetettiin sairaalaan ja hänen kuntonsa kerrotaan olevan vakaa.

– Hän saapui maanantaina erittäin huonossa kunnossa, hänellä oli kyhmyjä, mustelmia ja hänen ruumiinlämpönsä oli matala ja hän hengitti vain vaivoin, lastenlääkäri Hani Marouf sanoi.

Lue lisää: Sydäntäsärkevä kohtalo: napanuoralla äidissään kiinni ollut vauva pelastettiin raunioista – koko muu perhe kuoli

Aya menetti Syyriaan ja Turkkiin iskeneiden maanjäristysten takia äitinsä lisäksi kaikki neljä sisarustaan.

Sairaalan johtaja Khalid Attiah kertoi saaneensa kymmeniä puheluita ympäri maailmaa koskien Ayan adoptointia.

– En anna kenenkään adoptoida häntä tällä hetkellä. Kunnes hänen kaukaiset sukulaisensa pääsevät tänne, kohtelen häntä kuin omaani, sanoi Attiah, jolla on oma neljä kuukautta vanhempi vauva.

Tällä hetkellä Attiahin vaimo imettää sekä pariskunnan omaa lasta että Ayaa.

Jindayriksen kaupungista on BBC:lle puhuneen toimittajan Mohammed al-Adnanin mukaan tuhoutunut jopa 90 prosenttia. Maanjäristyksissä on kuollut yhteensä yli 25 000 ihmistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?