Floridan osavaltio hyväksyi ehdotuksen lähettää siirtolaisia ja turva­paikanhakijoita muualle Yhdysvaltoihin

Floridan, Arizonan ja Texasin osavaltioiden kuvernöörit ovat protestoineet presidentti Bidenin maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

Floridan kuvernööri Ron DeSantis puhui Floridassa vaalitilaisuudessa marraskuussa.

11.2. 2:22

Floridan osavaltio on hyväksynyt ehdotuksen, jonka mukaan osavaltion republikaanikuvernööri Ron DeSantisilla on valtuutus lähettää siirtolaisia ja turvapaikanhakijoita muihin osavaltioihin Yhdysvalloissa.

Valtuutus mahdollistaa ihmisten lähettämisen myös Floridasta katsottuna kaukaisiin osavaltioihin.

Uusi säännös laajentaa viime vuonna hyväksyttyä lakia, joka salli DeSantisin lähettää siirtolaisia demokraatti­johtoisiin osavaltioihin, joissa on ollut käytössä sallivampi maahan­muuttopolitiikka.

DeSantis ja republikaanijohtoisten Arizonan ja Texasin osavaltioiden kuvernöörit ovat sanoneet, että ihmisten siirtäminen toisiin osavaltioihin on protesti presidentti Joe Bidenin maahanmuutto­politiikkaa vastaan.

Viime syyskuussa DeSantisin hallinto järjesti ja maksoi 48 siirtolaisen lennon Texasista Massachusettsin osavaltiossa sijaitsevalle saarelle, joka on tunnettu varakkaiden lomapaikkana.

Valkoinen talo on sittemmin syyttänyt DeSantista siirtolaisten käyttämisestä poliittisina pelinappuloina. DeSantisin odotetaan pyrkivän republikaanien presidenttiehdokkaaksi ensi vuoden presidentinvaaleissa.

Floridan osavaltioon on viime aikoina saapunut aiempaa enemmän siirtolaisia Kuubasta ja Haitista. Siirtolaiset tekevät usein vaarallisen merimatkan usein puutteellisilla aluksilla. Floridan osavaltion väestöstä neljännes on lähtöisin Latinalaisesta Amerikasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?