Amsterdam kieltää kannabiksen polttamisen kuuluisalla punaisten lyhtyjen alueella

Lähes koko Amsterdamin kaupunginvaltuusto kannatti kieltoa.

Amsterdam on tunnettu muun muassa punaisten lyhtyjen alueestaan.

10.2. 14:53

Amsterdam aikoo kieltää kannabiksen käyttämisen kaupungin kuuluisalla De Wallenin punaisten lyhtyjen alueella. Asiasta kertovat muun muassa The Guardian, BBC ja Dutch News. Lisäksi rajoituksia on luvassa muun muassa alkoholin myyntiin ja bordellien aukioloaikoihin.

Toukokuun alussa voimaan astuvilla rajoituksilla pyritään vähentämään turisteista paikallisille aiheutuvia haittoja.

Toukokuun puolivälistä lähtien baarien pitää sulkea ovensa perjantaisin ja lauantaisin viimeistään kello 2 yöllä. Alueelle ei pääse enää uusia vierailijoita kello 1:n jälkeen. Bordellien pitää sulkea ovensa viimeistään kello 3.

Tällä hetkellä alueella ei saa myydä alkoholia torstain ja sunnuntain välisenä aikana kello 16:n jälkeen. Toukokuun puolivälistä lähtien kauppiaiden pitää lisäksi poistaa alkoholijuomat näyteikkunoista tai peittää ne. Alkoholin nauttiminen ulkona on jo nyt kiellettyä koko Amsterdamissa.

Paikallisten kristillisdemokraattien puheenjohtaja Diederik Boomsma sanoi Dutch Newsille, että rajoitukset astuvat ”vihdoin” voimaan. Hänen puolueensa on pyrkinyt edistämään rajoituksia jo vuosien ajan.

– Viestimme turisteille: Tervetuloa! Mutta jos tulette vain käyttämään huumeita, älkää tulko.

Amsterdamilaislehti Het Parool kutsuu rajoituksia historiallisiksi. Amsterdam on vuosikymmenten ajan ollut tunnettu siitä, että ”kaikki on mahdollista ja luvallista – jopa pilven polttaminen kadulla”.

Muun muassa Het Paroolin mukaan lähes kaikki kaupunginvaltuuston jäsenet olivat rajoitusten kannalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?