Turkin maanjäristyksen raunioista pelastettiin 20-viikkoinen Kerem-vauva

Maanjäristyksessä tuhoutuneen Hatayn kaupungin raunioista löydettiin erittäin nuori selviytyjä.

8.2. 19:25

Etelä-Turkkiin iskeneet maanjäristykset kylvivät kammottavaa tuhoa alueella sekä Turkin etelänaapurissa Syyriassa. Yli 11 000 ihmistä on kuollut järistysten seurauksena ja uhriluku todennäköisesti kasvaa yhä, kun pelastustoimet jatkuvat.

Pelastustöissä on ilmennyt myös pieniä ihmeitä, yksi tällainen nähtiin keskiviikkona Hatayn maakunnassa.

Pelastajat nimittäin löysivät raunioista vain 20 viikkoa vanhan Kerem-vauvan. Reutersin kuvaaja taltioi ihmepelastumisen kuviin.

Pelastajat kantoivat pientä Keremiä vanerin päällä.

Raunioista kaivetulla Keremillä oli ruhjeita, mutta hän oli hengissä.

Pelastajat putsasivat pientä vauvaa.

Kerem oli kääritty vilttiin.

Turkin eteläosiin iski maanantaina kaksi voimakasta järistystä, joista ensimmäinen oli voimakkuudeltaan 7,8 ja toinen 7,6. Näiden voimakkaiden järistysten lisäksi alueella oli lukuisia pienempiä jälkijäristyksiä.

Alueen sääolosuhteet sekä jälkijäristykset ovat haitanneet pelastustöitä. Lisäksi Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin johtaman hallinnon reagointinopeutta on kritisoitu.

Niin ikään Hatayssa keskiviikkona vieraillut Erdogan myönsi pelastustöiden ongelmat, mutta kritisoi myös hallintoa arvostelleita kovin sanoin.

– Nyt on yhtenäisyyden ja solidaarisuuden aika. Tällaisena aikana en voi sietää sitä, että ihmiset käyvät negatiivisia kampanjoita poliittisten etujen vuoksi, presidentti sanoi Reutersin mukaan.

Erdogan lupasi tiistaina 50 000 pelastajaa auttamaan pelastustöissä sekä lähes viiden miljardin euron arvoisen apupaketin maanjäristyksen kohteeksi joutuneille alueille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?