Erdogan vieraili maanjäristys­alueella jakamassa haleja – myönsi virheet

Suruaikaa viettävän maan presidentti tapasi maanjäristyksestä selvinneitä.

8.2. 16:17

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan teki vierailun Etelä-Turkkiin, jossa kaksi voimakasta maanjäristystä aiheuttivat valtavaa tuhoa maanantaina.

Erdogan teki vierailun alueelle, jonne jälkimmäinen järistys iski. Ensimmäinen järistys tapahtui 40 kilometriä etelämpänä.

Erdoganin hallinnon reagointia järistyksiin on kritisoitu hitaaksi muun muassa sosiaalisessa mediassa. BBC:n mukaan Erdogan myönsi paikalla olleille toimittajille, että järistysten jälkeisissä pelastus­töissä on ollut ongelmia, mutta painotti, että tilanne olisi hallussa.

Lue lisää: Maanjäristys siirsi koko Turkkia useita metrejä

Vierailusta julkaistuissa kuvissa Turkin presidentti näyttäytyy kansan keskellä antamassa halauksia ja lohdutusta maanjäristyksestä selviytyneille.

Erdogan tapasi järistyksessä selvityneitä perheitä.

Presidentti nappasi naisen syleilyyn.

Erdogan keskusteli selviytyjien kanssa.

Etelä-Turkkiin iski ensin 7,8 magnitudin ja sen jälkeen 7,6 magnitudin järistys. Sekä Turkissa, että sen etelänaapurissa Syyriassa kuoli järistysten seurauksena yhteensä vähintään 11 000 ihmistä.

Tiistaina Erdogan sanoi hallituksensa lähettävän tuhoalueelle 50 000 avustus­työntekijää sekä kohdistavan sinne sadan miljardin liiran (lähes viiden miljardin euron) edestä taloudellista apua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?