Kim Jong-un esitteli tytärtään armeijan juhlaillallisella – onko tässä Pohjois-Korean seuraava johtaja?

9-vuotiaaksi arvioitu Kim Ju-ae nähtiin ensimmäisen kerran julkisuudessa marraskuussa, kun hän seurasi isänsä kanssa ballistisen ohjuksen koelaukaisua.

Kim Ju-ae, Kim Jong-un ja armeijan ylin johto nautiskelivat juhlaillallisen tunnelmista tiistaina.

8.2. 16:37

Pohjois-Koreassa juhlittiin tiistaina Korean kansanarmeijan perustamisen 75-vuotispäivää ylellisen banketin merkeissä. Valtion uutistoimiston KCNA:n julkaisemissa kuvissa Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin rinnalla nähtiin hänen puolisonsa Ri Sol-jun lisäksi myös hänen tyttärensä Kim Ju-ae, jonka uskotaan olevan noin 9-vuotias.

CNN:n mukaan tyttären tuominen armeijan juhlaillalliselle on mahdollisesti viimeisin merkki siitä, että tätä saatetaan koulia isänsä seuraajaksi Kimien sukudynastiassa. Kuvissa Ju-ae istuu vanhempiensa välissä pöydässä kenraalien poseeratessa rivissä perheen takana.

KCNA raportoi Kimin ja tämän ”kunnioitetun tyttären” näkemisen olleen illallisilla olleille sotilasviranomaisille ”unelmien täyttymys”. Juhlatilaan perhe marssi aplodien saattelemana.

Kimit saapuivat juhlatilaan suosionosoitusten saattelemana.

Illallispöydässä Ju-ae istui äitinsä ja isänsä välissä.

Soulissa toimivan Ewha-yliopiston professorin Leif-Eric Easleyn mukaan Pohjois-Korean kaltaisessa yhden perheen ja armeijan hallitsemassa maassa tyttären tuominen kyseisenlaiseen tapahtumaan on selvä merkki.

– Ottamalla vaimon ja tyttären mukaan mahtailevalla tavalla Kim haluaa osoittaa sekä kotimaisille että ulkomaisille tarkkailijoille, että hänen perhedynastiansa ja Pohjois-Korean asevoimat ovat peruuttamattomasti kytköksissä toisiinsa, Easley sanoi CNN:lle.

Spekulaatiot tyttärestä isänsä mahdollisena seuraajana käynnistyivät jo marraskuussa, kun Kim esitteli Ju-aen ensimmäistä kertaa julkisuudessa. Tuolloin Ju-ae oli paikalla mannertenvälisen ballistisen ohjuksen koelaukaisussa ja kuvattiin muun muassa ihailemassa valtavaa ohjusta isänsä kanssa.

Valtion mediassa Ju-aeta kuvailtiin Kimin ”rakastetuimmaksi” lapseksi.

Lue lisää: Kim Jong-un toi tyttärensä julkisuuteen – salaperäistä lasta ei ole koskaan ennen nähty isänsä rinnalla

Juhlallisuuksien odotetaan jatkuvan tällä viikolla Pjongjangissa massiivisella sotilasparaatilla, jonka harjoituksista on asiantuntijoiden mukaan nähty satelliittikuvissa viitteitä jo kuukausien ajan.

Isä ja tytär poseerasivat kameralle myös kahden kesken.

Asiantuntijan mukaan Kim toi tyttärensä illalliselle osoittaakseen, että hänen perhedynastiansa sekä armeija kytkeytyvät peruuttamattomasti toisiinsa.

Reutersin mukaan Kim vaati tiistaina maan asevoimien vahvistamista. Jo aiemmin hän lupasi laajentaa sotaharjoituksia sekä vahvistaa maan valmiutta sotaan.

Kuvat Kimistä perheineen tulivat julkisuuteen kaksi päivää sen jälkeen, kun eteläkorealainen NK News -sivusto oli raportoinut tämän kadonneen julkisuuden valokeilasta yli kuukaudeksi.

Tammikuussa Kimin uutisoitiin potevan keski-iän kriisiä, jonka myötä muun muassa hänen alkoholinkäyttönsä olisi lisääntynyt.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?