Tältä näyttää paikassa, jossa mitattiin -78 asteen lämpötila – suora lähetys Mount Washingtonin huipulta

Arktisen ilmamassan hyytämässä Yhdysvalloissa rikottiin kylmyysennätyksiä.

4.2. 20:22 | Päivitetty 4.2. 21:08

Mount Washingtonin vuoristoalueella New Hampshiressa mitattiin perjantaina hyisessä tuulessa jopa -78 celsiusasteen pakkaslukemia, kertoo Yhdysvaltain kansallinen ilmatieteen laitos NWS.

Jopa 100 miljoonaa asukasta palelee Yhdysvaltain koillisosissa ja Kanadassa pakkasten kourissa, joiden ennustettiin kiristyvän vielä lauantaina.

NWS:n mukaan Mount Washingtonin huipun todellinen pakkaslukema ilman tuulen vaikutusta oli -43 celsiusta, mikä on siellä mittaushistorian kylmin.

Bostonin alueella on annettu kylmyysvaroitus ja julkisia kouluja on suljettu Boston lisäksi Worcesterissa ja Buffalossa.

New Yorkin kaupungissa pakkasen vaikutuksen ennustettiin viimassa olevan jopa -23 astetta ja viranomaiset ovat aloittaneet kodittomien hätämajoituksen.

Jäätävät tuulet ovat seurausta vahvasta arktisesta säärintamasta, joka ulottuu Kanadan rannikkoseuduilta Yhdysvaltain mantereen keskiosiin. Meteorologit ennustavat pakkasten hellittävän viikonlopun mittaan.

Mount Washingtonin vuoristoalueella New Hampshiressa mitattiin perjantaina hyisessä tuulessa jopa -78 celsiusasteen pakkaslukemia.

Pakkasmaisemaa Gloucesterissa Massachusettsissa lauantaina.

Torontossa Kanadassa asukkaat suojasivat lauantaina kasvojaan hyytävältä pakkastuulelta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?