Etsintä­kuulutettu mafian murha­mies löytyi 16 vuoden jälkeen – kehuskeli ravintolansa pastoja lehdessä

Mies on tuomittu kahdesta murhasta ja murhan yrityksestä.

Egdardo Greco työskenteli ravintola-alalla Ranskassa ennen kuin hän jäi kiinni.

3.2. 17:07

Poliisia 16 vuotta paennut italialainen murhamies Egdardo Greco, 63, on jäänyt kiinni Ranskassa, Saint-Étiennessä, Interpol tiedottaa.

Interpolin mukaan poliisi pitää ’Ndrangheta-rikollisjärjestöön yhdistettyä Grecoa vaarallisena.

Italian Calabriasta kotoisin olevaa ‘Ndranghetaa pidetään Italian laajimpana ja vaikutusvaltaisimpana mafiana, joka toimii lähes joka mantereella. Sillä on vahvat siteet kokaiinikauppaan Etelä-Amerikasta Eurooppaan.

Greco on tuomittu Italiassa kahdesta murhasta ja yhdestä murhan yrityksestä. Rikokset liittyvät ”mafiasotaan” Pino Senan ja Perna Prannon jengien välillä 1990-luvulla.

Kahdesta murhasta ja yhdestä murhan yrityksestä tuomitun Egdardo Grecon pakomatka päättyi 16 vuoden jälkeen.

Interpolin mukaan Greco jäi lopulta kiinni italialaisten ja ranskalaisten viranomaisten ja Interpolin yhteistyön seurauksena.

BBC kertoo, että Greco katosi vuonna 2006, kun hänestä annettiin pidätysmääräys. Kahdeksan vuotta myöhemmin mies asettui Lyonin lounaispuolelle Saint-Étienneen.

Samaan aikaan, kun Greco tuomittiin rikoksista Italiassa ja hänestä annettiin Euroopan laajuinen pidätysmääräys, mies paistoi pizzoja italialaisessa ravintolassa Ranskassa.

Ranskassa Greco käytti nimeä Paolo Dimitrio. Heinäkuussa 2021 Greco esiintyi paikallislehdessä salanimeään käyttäen ja kehui ravintolansa ”paikallisia ja kotitekoisia reseptejä” kuten raviolia, risottoa ja tagliatellea. Artikkelissa Grecoa kuvailtiin syntyjään italialaiseksi, mutta sydämeltään paikalliseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?