Turkissa kehutaan nyt Sanna Marinia

Sanna Marinin lähestymistapa Turkkia koskeviin asioihin kerää kiitosta.

Sanna Marinin Nato-asioihin liittyvää nuorallatanssia kehutaan Turkissa.

1.2. 18:53

Suomen pääministeri Sanna Marin sekä hänen johtamansa hallitus saa kiitosta turkkilaiselta Hürriyet-lehdeltä.

Turkin suurimpiin lehtiin kuuluva Hürriyet kehuu Marinin lähestymistapaa Turkkia koskeviin huoliin. Lehti muistuttaa, että Suomessa on Ruotsia vähemmän ryhmiä, jotka Turkissa mielletään maata vastustaviksi tai jopa ”terroristijärjestöiksi”, ja että Suomella on vähemmän ongelmia Turkin kanssa.

Marinin todetaan olevan osasyy tähän.

– Marin kiinnittää huomiota olemalla antamatta lausuntoja, jotka voisivat heikentää prosessia, ja osoittamalla kylmäveristä lähestymistapaa, Hürriyet kirjoittaa.

Turkin presidentti Recep Taayip Erdogan ja ulkoministeri Mevlüt Cavusoglu ilmoittivat voivansa harkita Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien tarkastelua erikseen, mutta Marin ilmoitti tukensa yhteishakemukselle Ruotsin kanssa.

Cavusoglu sanoi myöhemmin, ettei Turkki ole erottamassa Suomen ja Ruotsin jäsenyysratifiointeja toisistaan, jos maat itse tai Nato ei päätä näin tehdä.

Hürriyetin mukaan Marin pysyi vankkumattomana epämukavan tilanteen edessä. Suomen pääministeri muun muassa totesi, että tilanne ei ole hänen mielestään muuttunut ja samanaikainen Natoon hyväksyminen olisi molempien maiden etujen mukaista.

– Helsinki säilyttää tasapainoisen retoriikkansa, Hürriyetissa todetaan Marinin viimeisimmistä kommenteista.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Suomessa Iltalehti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?