HS: Lavrovilta kovia syytöksiä Suomen johdosta

Venäjän ulkoministeriö syyttää Helsingin Sanomissa Suomen johtoa Venäjän ja Suomen suhteiden kariutumisesta.

Venäjän ulkoministeriö vastasi tiistaina kirjallisesti Helsingin Sanomien kysymykseen, jonka se oli lähettänyt ulkoministeri Sergei Lavroville.

31.1. 15:23

Venäjän ulkoministeriö syyttää Helsingin Sanomissa Suomen johtoa Venäjän ja Suomen suhteiden kariutumisesta.

Venäjän ulkoministeriö vastasi tiistaina kirjallisesti lehden kysymykseen, jonka se oli lähettänyt ulkoministeri Sergei Lavroville.

Helsingin Sanomille ei annettu Lavrovin tiedotustilaisuudessa Moskovassa 18. tammikuuta puheenvuoroa. Lehti kysyi Lavrovilta kirjallisesti, mitä mieltä hän on Suomen ja Venäjän suhteista.

Venäjän ulkoministeriön mukaan Venäjä on johdonmukaisesti puolustanut linjaa, joka kehittää hyviä naapuruussuhteita ja molempia hyödyttävää yhteistyötä.

Vuosikymmenten aikana kehittyneet kahdenväliset suhteet edesauttoivat nostamaan ihmisten elintasoa, ulkoministeriö lisäsi.

– Suomen johto tuhosi ne hetkessä ja valitsi kategorisesti maatamme vastaan olevan linjan, joka noudattaa yleistä läntistä Venäjän-vastaista propagandaa ja sotapsykoosia. Tämä ei ollut meidän valintamme, Venäjän ulkoministeriö muotoili.

Venäjän ulkoministeriö julkaisi tiistaina verkkosivuillaan vastauksen kaikkiin Lavroville esitettyihin kysymyksiin, joita ei kuultu tiedotustilaisuudessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?