Moskeijassa räjähti Pakistanissa – kymmenittäin uhreja

”Pelastustyöt jatkuvat edelleen, ja lisää ruumiita tuodaan ulos”

Loukkaantuneita on yli sata.

30.1. 13:03 | Päivitetty 30.1. 17:42

Pakistanissa ainakin lähes 50 ihmistä on kuollut ja yli 150 loukkaantunut moskeijassa sattuneessa räjähdyksessä Peshawarissa maan luoteisosassa lähellä Afganistanin rajaa, kertovat sairaalalähteet.

Moskeija sijaitsi poliisin päämajan alueella. Sen katto ja osa seinistä on romahtanut räjähdyksen voimasta. Peshawarin suurin sairaala on hälytystilassa, ja sinne on tuotu kymmenittäin potilaita.

–  Olen parhaillaan paikan päällä, ja pelastustyöt jatkuvat edelleen. Lisää ruumiita tuodaan ulos. Tällä hetkellä tärkein tehtävämme on pelastaa raunioiden alle hautautuneita ihmisiä, sanoi Peshawarin kaupungin hallintoa edustava Shafiullah Khan.

Iltapäivärukousten aikaan tapahtuneen räjähdyksen syy ei heti ollut selvillä, mutta paikalla on pommiryhmä, joka selvittää, oliko kyseessä itsemurhaisku. Poliisilähteiden mukaan moskeijassa oli 300–400 poliisia rukoilemassa, kun räjähdys tapahtui.

Maaliskuussa äärijärjestö Isisin itsemurhapommittajan moskeijaan tekemässä iskussa Peshawarissa kuoli 64 ihmistä. Kyseessä oli tuolloin Pakistanin verisin terrori-isku sitten vuoden 2018.

Pakistanin mukaan Afganistanissa uudelleen valtaan noussut Taleban-äärijärjestö ei kykene sulkemaan vuoristoista rajaseutua niin, etteivät militantit pääsisi siirtymään esteettä Afganistanista Pakistaniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?