Ruotsin Turkin-suurlähetystö varoittaa uusista mielen­osoituksista

Ruotsin suurlähetystö Ankarassa on tällä hetkellä suljettu yleisöltä.

Mielenosoittajat protestoivat Istanbulissa Ruotsin pääkonsulaatin edustalla viime lauantaina.

28.1. 15:57

Ruotsin suurlähetystö varoittaa verkkosivuillaan, että Ankaran suurlähetystön ja Istanbulin pääkonsulaatin lähistölle saattaa olla tulossa lisää mielenosoituksia.

– Turkissa olevia ruotsalaisia pyydetään pitämään itsensä ajan tasalla ajankohtaisista tapahtumista ja välttämään väkijoukkoja ja mielenosoituksia, suurlähetystö neuvoo.

Ruotsin suurlähetystö Ankarassa tällä hetkellä kokonaan suljettuna yleisöltä. Istanbulin pääkonsulaatti on avoinna, mutta ruotsalaisia kehotetaan olemaan yhteydessä ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse.

Pääkonsulaattiin saapuessaan ruotsalaisia kehotetaan olemaan valppaana ja noudattamaan poliisin ja viranomaisten ohjeita.

Expressenin mukaan myös Tanskan ulkoministeriö varoittaa kansalaisiaan Turkissa mielenosoituksista.

Tilanne on kiristynyt sen jälkeen, kun tanskalainen äärioikeistolainen poliitikko Rasmus Paludan poltti Koraanin reilu viikko sitten Turkin suurlähetystön lähellä Tukholmassa.

Sen jälkeen, viime viikon lauantaina, mielenosoittajat kokoontuivat Ankaraan Ruotsin suurlähetystön ja Istanbuliin Ruotsin pääkonsulaatin eteen. Mielenosoitusten yhteydessä Istanbulissa poltettiin Ruotsin lippu.

Mielenosoittajat polttivat Ruotsin lipun viime lauantaina Istanbulissa.

Paludan poltti Koraanin myös eilen perjantaina moskeijan lähistöllä Kööpenhaminassa Tanskassa. Hän oli etukäteen kertonut aikovansa polttaa muslimien pyhän kirjan myös Turkin ja Venäjän suurlähetystöjen edustalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?