Aucklandissa vallitsee kaaos – poikkeukselliset sateet ja tulvat tappaneet ainakin kolme ihmistä Uudessa-Seelannissa

Aucklandiin iski perjantaina myrsky, joka aiheutti mittavia tuhoja.

Auto ja bussi upposivat tulvavesiin perjantaina Uudessa-Seelannissa.

28.1. 5:37 | Päivitetty 28.1. 6:39

Kolme ihmistä on kuollut ja yksi on kateissa Uuden-Seelannin suurimmassa kaupungissa Aucklandissa rankkasateiden ja tulvien takia, kertoo Reuters.

New Zealand Herald -lehden mukaan alueelle on julistettu hätätila rajujen tulvien ja maanvyörymien vuoksi. Aucklandin lentokenttä on suljettu sekä kotimaan- että ulkomaan­liikenteeltä. Myös Highway 1 -moottoritie on joko suljettu kokonaan tai sen käyttöä on rajoitettu useilla alueilla.

Rankkasateet ovat peruuttaneet myös tapahtumia. Muun muassa Elton Johnin konsertti peruttiin sään vuoksi.

Reutersin mukaan tulvat ovat tappaneet ainakin kaksi ja kaksi ihmistä on kateissa.

Tulvavedet ovat vahingoittaneet lukuisia koteja ja asukkaita on jouduttu evakuoimaan useilta alueilta Aucklandissa. Koteja on jäänyt eristyksiin maanvyöryjen vuoksi, ja ihmisiä jäänyt jopa kodittomaksi heidän talojensa tuhouduttua täysin.

New Zealand Heraldin mukaan rankkasateet jatkuvat Aucklandissa vielä ainakin lauantaina. Lehden mukaan alueella vallitsee kaaos, ja ihmiset yrittävät selvittää sään aiheuttamia tuhoja.

Aucklandin pelastuslaitoksen mukaan lauantaiaamun valkeneminen paljasti tuhojen todellisen laajuuden. Vahinkojen arvioimisessa menee kuitenkin vielä pitkään.

– Auckland piestiin perjantaina. Aucklandin sateisin päivä tilastojen mukaan – ja tänään aloitamme tuhojen siivoamisen, pelastuslaitos kertoi tiedotteessaan Reutersin mukaan.

Uuden-Seelannin pääministeri Chris Hipkins vieraili tuhoalueella lauantaina.

– Tuhotaso on joillakin alueilla huomattava, hän sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?