Kremlin tiedottaja: Länsi käy hyökkäys­sotaa Venäjää vastaan

Samoilla linjoilla Peskovin kanssa on Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrushev.

Kremlin tiedottaja ja Vladimir Putinin lehdistösihteeri Dmitri Peskov on antanut kasvot Venäjän propagandalle.

26.1. 13:54

Kremlin tiedottaja ja presidentti Vladimir Putinin lehdistösihteeri Dmitri Peskov latasi jälleen täyslaidallisen Ukrainaa ja erityisesti Ukrainaa auttavaa länttä kohtaan.

– Edes Ukrainan konfliktin ”kuuman vaiheen” loppuminen ei saa anglosaksista maailmaa lopettamaan hyökkäys­sotaansa Venäjää ja sen liittolaisia kohtaan, Peskov töräytti reippaaseen tapaansa uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Saksa päätti keskiviikkona pitkän jahkailun jälkeen lähettää Leopard 2 -taistelupanssari­vaunuja Ukrainaan ja salli myös muiden maiden lähettää niitä. Venäjä on ollut päätöksestä raivoissaan.

Samalla Yhdysvallat on luvannut presidentti Joe Bidenin suulla lähettää Ukrainaan 31 Abrams-panssarivaunua.

– Euroopan pääkaupungeista ja Washingtonista tulee jatkuvasti lausuntoja, että eri asejärjestelmien – mukaan lukien panssarivaunujen – lähettäminen ei millään tavalla merkitse näiden maiden osallistumista vihollisuuksiin Ukrainassa, Peskov kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Olemme tästä kategorisesti eri mieltä, ja kaikki mitä liitto (länsi) ja edellä mainitut pääkaupungit tekevät nähdään suorana osallistumisena konfliktiin.

Ukraina on pyytänyt länneltä pidemmän aikaa satoja panssarivaunuja avukseen, jotta se voisi häätää venäläiset ja valloittaa takaisin loputkin itselleen kuuluvat alueet.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi on puhunut panssarivaunujen muodostamisesta ”vapauden nyrkkinä”.

Tähän mennessä Ukraina ja Venäjä ovat kumpikin käyttäneet Neuvostoliiton aikaisia T-72-panssarivaunuja.

Viime aikoina Zelenskyi sekä jotkut tiedustelulähteet ovat kertoneet Venäjän suunnittelevan lähitulevaisuudessa mahdollista suurhyökkäystä.

Lue lisää: Asiantuntija: Tämän vuoksi Kouvolan kokoinen Bahmut on Putinille pakko­mielle

Ilta-Sanomien haastattelema Ukrainan sodan asiantuntija John Helin ei näe suoraa yhtymäkohtaa lännen lisääntyneen aseavun ja Venäjän mahdollisen suurhyökkäyksen välillä.

– Vaikea kuvitella, että nyt annettava aseapu johtuisi pelkästä Zelenskyin varoittelusta, Helin totesi Ilta-Sanomille keskiviikkona.

Peskovin kanssa on samoilla linjoilla niin ikään Putinia lähellä oleva Nikolai Patrushev, Venäjän federaation turvallisuusneuvoston sihteeri.

– Sotilaallisen erikoisoperaation kulku Ukrainassa osoittaa, että Yhdysvallat ja Nato aikovat jatkaa ponnistelujaan tämän sotilaallisen konfliktin jatkamiseksi, Patrushev latasi ja mainitsi lännen täten olevan osallisena konfliktissa.

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta ja on koko sodan ajan puhunut siitä ”sotilaallisena erikoisoperaationa”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?