Saksa: Leopardit Ukrainaan maaliskuun lopussa

Saksa ilmoitti keskiviikkona hyväksyneensä Leopard 2 -taistelupanssarivaunujen toimittamisen Ukrainaan ja ilmoitti toimittavansa myös itse 14 Leopardia maahan omista varastoistaan.

26.1. 12:00 | Päivitetty 26.1. 17:11

Saksa kertoo, että Leopard-taistelupanssarivaunut saapuvat Ukrainaan maaliskuun lopussa tai huhtikuun alussa. Saksa kertoi eilen toimittavansa vaunuja Ukrainaan.

Myös useat muut länsimaat ovat kertoneet toimittavansa panssareita Ukrainan tueksi.

Asia on viime aikoina kulminoitunut Saksaan, jonka valmistamia useissa maissa käytetyt Leopard-vaunut ovat.

Saksa ilmoitti keskiviikkona hyväksyneensä Leopard 2 -taistelupanssarivaunujen toimittamisen Ukrainaan ja ilmoitti toimittavansa myös itse 14 Leopardia maahan omista varastoistaan.

Saksan puolustusministeri Boris Pistoriuksen mukaan ukrainalaissotilaiden kouluttaminen Marder-rynnäkköpanssarivaunujen käyttöön alkaa lähipäivinä. Leopard-taistelupanssarivaunujen käyttöön koulutus alkaa puolustusministerin mukaan hieman myöhemmin.

Suomen puolustusministeri Mikko Savola (kesk) piti pian Saksan ilmoituksen jälkeen tiedotustilaisuuden, jossa kertoi Suomen osallistuvan Euroopan yhteiseen Leopard-hankkeeseen, mutta Suomen osalta yksityiskohdista ei ole vielä päätetty.

  • Yllä olevalla videolla esitellään Suomen käytössä oleva Leopard 2A6 -taistelupanssarivaunu.

Ukrainalle annettu tuki voi olla esimerkiksi materiaalista tukea tai koulutuksellista tukea vaunujen käyttöön ja koulutukseen. Savola painotti, että Suomen oman puolustuskapasiteetin turvaaminen on ensisijaista. Suomen puolustusvoimilla on Leopard 2 -vaunuja varastossa 200 kappaletta.

Lue lisää: Painoa 60 tonnia, pituutta yli 10 metriä – tällainen on Suomen puolustus­voimien käytössä oleva Leopard 2 -taistelu­panssarivaunu

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?