Poikkeuksellisen raju talvimyrsky piiskaa Yhdysvaltoja – jo ainakin 10 kuollut

Voimakas, kylmä ja laaja talvimyrsky piinaa Yhdysvaltoja.

24.12.2022 8:34

Yhdysvalloissa maan itä- ja keskiosia riepotellut ja joulunalusajan sekoittanut raju talvimyräkkä on aiheuttanut kuolonuhreja. Mediatietojen mukaan tiedossa on keskiviikosta lähtien ainakin kymmenisen kuolemantapausta, jotka näyttävät liittyvän kylmyyteen ja huonoon ajokeliin.

Poikkeuksellisen voimakas, kylmä ja laaja talvimyrsky on aiheuttanut kaaosta liikenteessä, kun yhdysvaltalaiset ovat käyneet matkustamaan joulunviettoon. Isojen ketjukolarien myötä monia valtateitä suljettiin niin Yhdysvalloissa kuin Kanadassakin.

Satelliittikuva myrskyn etenemisestä.

Lentoliikennettä seuraavan FlightAware-sivuston mukaan Yhdysvalloissa peruttiin liki 6  000 lentoa paikallista aikaa perjantai-iltaan mennessä. New York Times kertoo, että kyseessä on suurin määrä peruutuksia yhden päivän aikana koko vuoden ajalta.

Washington Postin mukaan Kanadan vilkkaimmalla lentokentällä Torontossa yli kolmannes lennoista peruttiin.

Arviolta miljoonasta puoleentoista miljoonaan ihmistä Yhdysvalloissa on myräkän takia myös ilman sähköjä. Myrsky on riehunut myös Kanadassa, jossa ainakin 410  000 ihmistä on sähköttä.

Kaikkiaan yli 200:aa miljoonaa ihmistä on varoitettu talvisäästä. Meteorologien mukaan talvimyrsky saattaa tuoda Yhdysvaltoihin kylmimmän joulun vuosikymmeniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?