Suomi pyytää Venäjää takaamaan Moskovan-suur­­lähetystön turvallisuuden

Suomen pyyntö tuli sen jälkeen, kun Moskovan-suurlähetystön pihalle heitettiin lekoja tiistaina.

Suomen suurlähetystön pihalle Moskovassa heitettiin tiistaina lekoja.

23.12.2022 15:32

Suomen ulkoministeriö on pyytänyt Venäjän ulkoministeriötä takaamaan Suomen Moskovan-suurlähetystön ja sen henkilökunnan turvallisuuden tiistaina tapahtuneen välikohtauksen jälkeen, Reuters uutisoi.

Suomen ulkoministeriö viittaa tapaukseen, jossa naamioituneet henkilöt heittivät lekoja Suomen suurlähetystön pihalle. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Ulkoministeriöstä vahvistetaan Ilta-Sanomille Reutersin tiedot. Ulkoministeriöstä kerrotaan, että Suomen Moskovan-suurlähetystön edustaja tapasi tänään Venäjän ulkoministeriön edustaja lekaiskun tiimoilta ja vaati, että Venäjä takaa edustuston työntekijöiden ja lähetystörakennuksen turvallisuuden.

Sosiaalisessa mediassa levisi tiistaina video, jossa useat kasvonsa peittäneet ja tummiin pukeutuneet miehet heittelevät lekoja Suomen Moskovan suurlähetystön pihaan.

Lekaiskusta uutisoi muun muassa uutistoimisto Nexta, joka julkaisi videon Twitter-tilillään.

Lekasta on tullut yksityisarmeja Wagnerin perustajan ja rahoittajan Jevgeni Prigozhinin eräänlainen merkki.

Business Insiderin ja Nextan mukaan Prigozhin sanoi marraskuussa lähettäneensä Euroopan parlamentille tekoverellä tahritun moukarin sen jälkeen kun Venäjä nimettiin parlamentin toimesta terrorismia tukevaksi valtioksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?