6,4 magnitudin maan­järistys iski Kaliforniaan – kaksi kuoli

Tuhannet jäivät ilman sähköä järistyksen seurauksena.

Paikallinen mies tutkailee järistyksen aiheuttamia vaurioita.

20.12.2022 23:46

Pohjois-Kaliforniaan Eurekan alueelle on iskenyt 6,4 magnitudin maanjäristys varhain tiistaiaamuna paikallista aikaa.

NBC Newsin mukaan kaksi ihmistä kuoli järistyksessä. Henkilöiden kerrotaan kuolleen ”järistyksen aikana tai aivan sen jälkeen tapahtuneiden terveydellisten hätätapausten vuoksi”. 11 ihmisen on kerrottu loukkaantuneen järistyksessä.

Tämän lisäksi teitä ja koteja on vaurioitunut. Järistys herätti useat ihmiset kesken yöunien ja aiheutti sähkökatkoja, jotka vaikuttivat tuhansiin alueen asukkaisiin.

Alueella raportoitiin jopa 71 000 sähkökatkoa aamuyhteentoista mennessä.

Aamulla kello 2.34 aikaan iskeneen järistyksen keskus sijaitsi Tyynellämerellä 24 kilometriä rannikon lähellä sijaitsevasta Fortunan kaupungista.

Yhden omakotitalon julkisivu koki suuria vaurioita järistyksen seurauksena.

Omakotitalon terassi hajosi järistyksen voimasta.

Järistystä seurasi 80 pienempää jälkijäristystä, joista voimakkain oli 4,6 magnitudia. Lähialueella järisi tasan vuosi sitten lähes yhtä voimakkaasti, kun 6,2 magnitudin järistys vahingoitti niin ikään rakennuksia.

– Kun järistys loppui, otimme esiin taskulamput ja puhelimemme ja katsoimme ympärillemme. Kaikki oli tuhoutunut. Tavaroiden, joiden ei olisi odottanut kaatuvan tai hajoavan, kaatuivat ja hajosivat. Kokonainen kaappi kylpyhuoneessamme kaatui ja hajosi, järistyksen kokenut Wendy Pickett Monolias kertoi CNN:lle.

Järistys aiheutti vaurioita myös yhteen Fortunan kaupungin lähellä sijaitsevan Eeljoen ylittävistä silloista.

Alueen asukkaita on kehotettu valmistautumaan uusiin voimakkaisiin järistyksiin. Alueelle on ennustettu ensi viikoksi 5,0 magnitudin tai sitä voimakkaampaa järistystä 13 prosentin varmuudella.

Tavarat lentelivät ulos kaapeista ja tasoilta.

Lattiat täyttyivät hajonneesta tavarasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?