Ainakin 36 ihmistä loukkaantui rajussa turbulenssissa Yhdys­valloissa – 11 sai vakavia vammoja

Turbulenssi iski puoli tuntia ennen kuin matkustajakone laskeutui.

Hawaiian Airlinesin kone joutui pahaan turbulenssiin.

20.12.2022 15:26

Ainakin 36 ihmistä loukkaantui kovassa turbulenssissa lennolla Phoenixistä Havaijin Honoluluun, BBC uutisoi. 11 loukkaantui vakavasti.

20 ihmistä vietiin paikallisiin sairaaloihin. Heillä oli viiltohaavoja ja mustelmia. Osa oli tajuttomia päävammojen takia. Sairaalaan joutuneista kolme oli miehistön jäseniä ja 17 matkustajia. Matkustajien joukossa oli muun muassa 14 kuukautta vanha vauva ja teini.

Kyseessä oli Hawaiian Airlinesin sunnuntainen lento HA35. Turbulenssi iski puolisen tuntia ennen kuin kone laskeutui Honolulun Daniel K Inoyen kansainväliselle lentokentälle, Hawaii News Now kertoo.

Lennolla oli 278 matkustajaa ja 10 miehistön jäsentä.

Hawaiian Airlinesin varatoimitusjohtaja Jon Snook sanoi, että turvavyön merkkivalo oli ollut päällä, kun turbulenssi iski.

Yhden matkustajan mukaan kone heilui niin rajusti, että matkustajat ”aika lailla leijuivat tuoleilta”.

Kaylee Reyes oli matkustajana koneessa ja sanoi, että turbulenssi alkoi yllättäen. Hän kertoi, että hänen äitinsä oli juuri istunut alas eikä ollut ehtinyt vielä laittaa turvavyötään kiinni.

– Hän lensi ylös ja osui kattoon, Reyes sanoi.

Jazmin Bitanga sanoi, että turbulenssi oli oikeastaan kaksi ”intensiivistä” pudotusta korkeudessa. Toinen oli niin suuri pudotus, että hänen poikaystävänsä pullo lensi kattoon ja aiheutti murtuman.

– Ympärilläni oli ihmisiä, jotka itkivät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?