Zelenskyi hehkuttaa Suomesta saamaansa lahjaa – 14-vuotiaan Henriikan ele koskettaa

Ukrainan presidentti julkaisi valokuvan saamastaan lahjasta Instagramissa.

20.12.2022 8:17

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on saanut lahjaksi villasukat Suomesta. Zelenskyi kertoi asiasta Instagram-tilillään myöhään maanantaina.

– Tämä on lahja 14-vuotiaalta Henriikalta Suomesta. Venäjän hyökkäyssodan alettua hän päätti auttaa meitä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Hän alkoi neuloa lämpimiä villasukkia ja myydä niitä lahjoittaakseen Ukrainan hyväksi. Hänen pyynnöstään yksi sukkapareista toimitettiin myös minulle. Olen kiitollinen Henriikalle ja hänen isoisälleen Antti Puijolalle, Zelenskyi kirjoittaa.

Zelenskyi lisäsi Instagramiin kaksi valokuvaa villasukista. Toisessa valokuvassa näkyy myös neulottuja pehmoleluja Ukrainan väreissä.

Zelenskyin mukaan Henriikan kaltaiset avustustarinat inspiroivat ja antavat Ukrainalle voimaa jatkaa eteenpäin.

– Uskokaa omiin ja toistenne unelmiin, uskokaa hyvään, rauhaan, rakkauteen, oikeudenmukaisuuteen ja siihen, että ne voittavat. Tähän uskominen tarkoittaa myös uskoa siihen, että Ukraina voittaa.

Zelenskyi julkaisi postauksensa Pyhän Nikolauksen päivänä, jota juhlitaan 19. joulukuuta itäisissä kristillisissä maissa vanhan kirkkokalenterin mukaan.

Presidentti nimitti juhlapäivää tänä vuonna erityiseksi.

– Lapsemme pyytävät Pyhältä Nikolaukselta rauhaa ja voittoa Ukrainaan samalla kun me kaikki teemme ihmeitä toisillemme sodan aikana. Me tuemme ja autamme toisiamme, lämmitämme sydämiä hyvillä teoilla ja täytämme omat sydämemme lämmöllä, Zelenskyi totesi.

Venäjän hyökkäyssota käynnistyi 24. helmikuuta eli lähes 10 kuukautta sitten.

Juttua korjattu 21.12.2022 kello 7.51. Zelenskyi kertoi villasukista Instagram-tilillään, ei Twitter-tilillään niin kuin jutussa aiemmin luki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?