Uusi käänne Ruotsin 20 vuotta ratkaisemattomana olleessa murha­mysteerissä – selvisikö Maruan, 18, surmaaja vihdoin?

Nuori nainen katosi vuonna 2002. Nyt poliisi kertoo pidättäneensä todennäköisin syin murhasta epäiltynä miehen, joka jo aiemmin nousi tutkinnassa esille.

Marua Ajouzin tapauksessa on tapahtunut tuore käänne.

Ruotsalainen Marua Ajouz katosi jäljettömiin Malmössä vuonna 2002 vain 18-vuotiaana. Seuraavana vuonna sienestäjä löysi hänen päänsä Torupissa Malmössä ja vuonna 2017 kaivinkoneenkuljettaja löysi rakennustyömaalla loput nuoren naisen ruumiista.

Nyt poliisi kertoo pidättäneensä miehen epäiltynä Ajouzin murhasta, Aftonbladet uutisoi.

– Voin vahvistaa, että yksi henkilö pidätettynä todennäköisin syin epäiltynä 18-vuotiaan naisen murhasta 20–21. joulukuuta 2002 Malmössä. Syynä tähän on se, että poliisi on työskennellyt tämän tapauksen parissa jatkuvasti, syyttäjä Tomas Olvmyr sanoi.

Olvmyrin mukaan poliisi oli saanut uusia todisteita, jotka johtivat pidätykseen.

– Kyse on suullisesta näytöstä ja muusta näytöstä ja häntä on syytä kuulla niistä. Kuulustelemme häntä ja sitten päätän ennen työviikon päättymistä, vaaditaanko häntä vangittavaksi vai ei.

Sydsvenskanin mukaan pidätetty olisi Ajouzin ex-poikaystävä. Myös Expressenin mukaan nyt pidätetty olisi Ajouzin ex-poikaystävä.

Lehden mukaan jo vuonna 2003 heräsi epäilykset, että ex-poikaystävä ja hänen ystävänsä olisivat ampuneet nuoren naisen ja paloitelleet tämän ruumiin. Epäilyksien tueksi ei kuitenkaan tuolloin saatu näyttöä. Syyttäjä tai poliisi eivät ole kuitenkaan vahvistaneet lehtien väitteitä.

SVT:n mukaan Ajouzin ex-poikaystävä on ollut pitkään epäiltynä murhasta.

Olvmyr vahvisti medialle, että nyt pidätetty henkilö on aikaisemminkin tullut tutkinnassa esille, vaikka ei ottanut kantaa miehen henkilöllisyyteen.

Malmössä poliisin kylmien tapausten tutkintaa johtava Karin Bogyo sanoi, että nyt pidätetty mies oli aiemmin vangittuna, mutta tuolloin tutkinnassa ei saatu esille riittävästi näyttöä syytteiden nostamiseen.

Ajouzin Mohammad-isä kertoi ruotsalaismedialle olevansa kiitollinen poliisille siitä, että hänen tyttärensä kuoleman tutkinnassa oli tapahtunut käänne.

– Me olemme iloisia, mies sanoi.

Perhe toivoo paitsi oikeutta myös jonkinlaista päätöstä tragedialle. Heillä ei ole vielä ollut mahdollisuutta haudata Marua Ajouzia.

– Emme halunneet haudata vain päätä. Mutta jos he saavat (tutkinnan) valmiiksi ja saamme vartalon takaisin, sitten on selvää, että hautaamme sen. Niin, että hän saa levätä rauhassa.

Lue lisää: Kaivinkonekuski teki karmivan löydön Malmön lähistöllä – 15 vuotta vanha katoamistapaus sai uuden käänteen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?