Puolan pääministeri: Unkari lupasi ratifioida Suomen ja Ruotsin Nato-hakemukset

Ratifiointia ei kuitenkaan tapahtuisi vielä tämän vuoden puolella.

24.11. 16:57

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki kertoi saaneensa lupauksen Unkarin pääministeriltä Viktor Orbanilta koskien Suomen ja Ruotsin Nato-hakemuksien ratifiointia.

Unkari on Turkin lisäksi ainoa Nato-maa, joka ei ole vielä ratifioinut kummankaan hakemuksia.

– Pyysin pääministeri Orbania ratifioimaan Suomen ja Ruotsin sisäänpääsyn Natoon mahdollisimman nopeasti, Morawiecki sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan torstaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Morawiecki lupaili viime sunnuntaisella Suomen vierailullaan ottaa Suomen Nato-jäsenyyden puheeksi Unkarin hallituksen kanssa. Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys oli nostettu pöydälle Keski-Euroopan maiden Visegrad-kokouksessa.

Mateusz Morawiecki vieraili Suomessa sunnuntaina.

Ratifiointia saadaan Puolan pääministerin mukaan kuitenkin odottaa ensi vuoden puolelle.

– Minulle luvattiin, että uuden vuoden ensimmäisessä parlamentin istunnossa, eli reilun kuukauden kuluttua, ratifiointi tapahtuu, Morawiecki kertoi.

Unkari on lykännyt Suomen ja Ruotsin jäsenyyksien ratifiointia, mutta Turkin kaltaisia vaatimuksia maa ei ole esittänyt.

Unkarin parlamentin nettisivujen mukaan parlamentti kokoontuu ensimmäisen kerran helmikuun ensimmäisenä päivänä, joten sitä aiemmin ratifiointi ei näillä näkymin ole tapahtumassa. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Suomessa Yle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?