Ensihoitaja elvytti tietämättään omaa tytärtään – työ­vuoron jälkeen poliisit olivat ovella hirvittävien uutisten kanssa

Kanadalainen ensihoitaja oli antamassa ensiapua kohtalokkaan liikenne­onnettomuuden uhrille. Pahojen vammojen vakavuuden vuoksi hän ei tunnistanut omaa tytärtään.

Jayme Erickson kertoi tapauksesta myöhemmin medialle yhdessä miehensä Seanin (oik.) kanssa.

24.11. 8:33

Viime viikolla liikenneonnettomuuden turmapaikalla työskennellyt kanadalainen ensihoitaja hoiti tietämättä omaa tytärtään. Vasta ensihoitaja Jayme Ericksonin työvuoron jälkeen selvisi, että kohtalokkaan kolarin uhri oli hänen oma, 17-vuotias tyttärensä Montana.

Tapauksesta on uutisoinut muun muassa The Guardian.

Kun Erickson saapui onnettomuuspaikalle jäisellä Albertan valtatiellä 15. marraskuuta, hän löysi teinitytön, jolla oli vakavia vammoja. Niin vakavia, että Erickson tiesi niiden todennäköisesti johtavan kuolemaan.

Kun Erickson saapui kotiinsa työvuoron jälkeen, poliisit olivat häntä ovella vastassa.

Äidin järkytykseksi poliisit kertoivat, että hänen 17-vuotias tyttärensä Montana oli joutunut onnettomuuden uhriksi. Vammat olivat niin vakavia, että Montana oli otettu pois hengityskoneesta.

– Kriittisesti loukkaantunut potilas, jota olin juuri hoitanut, oli omaa lihaani ja vertani. Ainoa lapseni. Mini-minäni. Tyttäreni Montana, hän kirjoitti perheelleen ja ystävilleen sosiaalisessa mediassa.

Erickson kertoi olevansa kiitollinen 17 vuodesta, jotka sai elää tyttärensä rinnalla, mutta oli murtunut ja jäänyt miettimään, mitä tytöstä olisi voinut tulla.

Tytär oli kilpauimari, joka haaveili oikeustieteiden opiskelusta. Äiti kertoi Montanan antaneen ihmiselle vielä yhden viimeisen lahjan ennen lähtöään. Hänen elimensä luovutettiin ja kahdella niistä pystyttiin pelastamaan toisten ihmisten henki.

– Olemme niin onnellisia siitä, että tyttövauvamme elää muiden kautta ja että hän on tämän tragedian seurauksena pelastanut muita ihmisiä, äiti kertoi Guardianin mukaan.

Onnettomuudessa kaksi teini-ikäistä tyttöä oli palaamassa autolla ulkoiluttamasta koiraa, kun he menettivät sen hallinnan ja joutuivat vastaantulevan kuorma-auton alle. Kuljettaja pääsi ulos autosta, mutta pelkääjän paikalla istunut jäi jumiin. Uhrin äiti oli ensimmäisenä turmapaikalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?