Tukholman karkurikäärme luikerteli jälleen pakoon – eläin­tarhasta erikoinen kommentti kuningas­kobran tilanteesta

Tukholmassa viikonloppuna karannut kuningaskobra on jälleen kateissa.

Sir Väs on yhä karkuteillä.

28.10.2022 20:43 | Päivitetty 28.10.2022 21:51

Sir Väs – nykyiseltä nimeltään Houdini – karkasi Skansenin eläintarhan terraariostaan lauantaina. Karkuteillä olleen kuningaskobran kerrottiin jo löytyneen perjantaina, mutta Ruotsin Tulliviraston mukaan se on taas kadonnut.

Eläintarhan mukaan on epävarmaa, missä käärme luuraa.

– Ei se varsinaisesti ole kadonnut, mutta ei ole näköpiirissä, muotoili eläintarhan johtaja Jonas Wahlström Expressenille.

Perjantaina illalla kerrottiin, että käärme on asettunut väliseinän taakse lähelle terraariotaan Skansen Aquarium -eläintarhassa.

–  Tuntuu hienolta, että olemme paikallistaneet hänet. Aiemmin haparoimme pimeässä, sanoi Wahlström uutistoimisto TT:lle.

Käärme pystyttiin löytämään tullilaitoksen röntgenlaitteiston avulla. Tavallisesti sitä käytetään esimerkiksi piilotettujen huumeiden löytämiseksi.

–  Käärmeen sijainti paikannettiin täsmälleen, ja me porasimme reiän, Wahlström kertoi.

Lauantaina on tarkoitus purkaa seinää ja ottaa karkulainen esiin. Seuraavaksi on vuorossa karanteeni tai kotiaresti, kuten Wahlström sitä kutsuu. Viikonlopun jälkeen käärme todennäköisesti voi muuttaa takaisin terraarioonsa.

Tulli valjastettiin torstaina karkurin etsimiseen ja sen erikoiskameroiden avulla Sir Väs paikallistettiin välikatosta lähellä terraarioita.

Tullin kameroiden akuista loppui kuitenkin virta, eikä käärmeen liikkeitä ole siksi voitu enää seurata.

Tulli lataa vehkeensä ja palaa kameroiden kanssa lauantaina karkurin etsintään.

Lue lisää: Myrkyllinen kuningas­kobra on edelleen karku­teillä Tukholmassa: ”Se ei pidä ihmisistä”

Ennen pakoa Houdini ehti majailla uudessa kodissaan vain muutaman päivän, vaikka aiemmin yksikään käärme ei ole terraariosta karannut.

Wahlström kertoi viikonloppuna, että mahdottomalta tuntuneen paon jälkeen liukasliikkeinen käärme nimettiin uudestaan Houdiniksi kuuluisan kahlekarkurin mukaan.

Käärme karkasi terraariosta Skansenilla.

Malmön matelijakeskuksen asiantuntija Frank Madsen sanoo, että vaikka Houdini pääsisi ulos rakennuksesta, siitä tuskin olisi vaaraa ihmisille.

– Se on myrkkykäärme, joten sen karkaaminen ei ole hyvä asia. Se on kuitenkin rauhallisempi kuin muut myrkkykäärmeet.

– Jos se näkee ihmisiä, se todennäköisesti käpertyy tiukemmin tehdäkseen itsestään pienemmän. Se ei pidä ihmisistä, hän kertoo Expressenille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?