Ecuadorista löytyi kuusi uutta sammakkolajia

Löydöt tehtiin useiden eri tutkimusmatkojen aikana jo vuosia sitten.

Löydetyt kuusi sammakkolajia kuuluvat Pristimantis-sukuun. Kuvassa kaksi värivariaatiota.

27.10.2022 23:09

Andien vuoriston itärinteiltä Ecuadorista on löytynyt kuusi uutta sadesammakkolajia, kertoo CNN.

Ecuadorin ympäristö-, vesi- ja ekologisen siirtymän ministeriön mukaan löydöt tekivät kolme tutkijaa Llanganatesin ja Sangayn kansallispuistoissa. Puistot suojelevat rikkaita ja monimuotoisia Amazonin vuoristometsiä, joita löytyy vuorenrinteiltä.

Professori Santiago Ron, joka oli yksi kolmesta tutkijasta, kertoi CNN:lle keskiviikkona, että kuuden sammakkolajin löytäminen kesti neljä vuotta. Löydöt tehtiin useiden tutkimusmatkojen aikana vuosina 2008, 2015 ja 2017. Datan analysoinnin jälkeen tulokset tuotiin julkisuuteen.

Tutkijat ovat ehdottaneet, että löydetyt lajit lisätään Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) uhanalaisuusluokituksen listalla puutteellisesti tunnettu lajien joukkoon.

Kaikki kuusi sammakkolajia kuuluvat Pristimantis-sukuun, johon kuuluu yli 569 lajia. Suvussa on enemmän lajeja kuin missään muussa selkärankaisten suvussa.

Yksi sammakoista sai nimekseen “resistencia” eli vastarinta kunnianosoituksena ympäristön puolestapuhujille, jotka menettivät henkensä Latinalaisessa Amerikassa puolustaessaan luontoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?