Norjassa on lisätty turvatoimia sabotaasin varalta

Pääministerin mukaan maahan ei kohdistu suoraa sotilaallista uhkaa.

Norjassa on viime aikoina tehty useita drone-havaintoja strategisesti tärkeiden kohteiden lähellä.

Norjan liikenneministeriö on kysynyt maan siviili-ilmailuviranomaista harkitsemaan dronejen käyttökieltoa. Ehdotus liittyy Norjassa tehtyihin useisiin dronehavaintoihin. Asiasta uutisoi Norjan yleisradio NRK.

Kieltoon sisältyisi erilaisia lennokkien käytön muotoja kansallisella tasolla ja lähellä tärkeää infrastruktuuria.

Norjan pääministeri Jonas Gahr Støre sanoi turvallisuustilannetta koskevassa tiedotustilaisuudessa, ettei olisi yllätys, jos uusia dronehavaintoihin liittyviä pidätyksiä tulisi.

Norjassa on viime aikoina tehty useita drone-havaintoja muun muassa kaasuterminaalien lähistöllä sen jälkeen, kun Nord Stream -kaasuputkissa tapahtui räjähdyksiä syyskuussa. Maa on lisännyt kuluneina viikkoina turvatoimia tapauksiin liittyen.

Pääministeri kuitenkin korosti tiedotustilaisuudessa, ettei Norjaan kohdistu tällä hetkellä suoraa sotilaallista uhkaa.

Viimeksi keskiviikkona maassa pidätettiin jälleen Venäjän kansalainen. 47-vuotias mies otettiin kiinni Hammerfestissä Pohjois-Norjassa ja poliisi on saanut luvan pitää häntä vangittuna kaksi viikkoa.

Lue lisää: Lehti: Putinin liittolaisen poika vangittiin Norjassa

Miestä syytetään lennokin lain vastaisesta lennättämisestä Huippuvuorilla. NRK:n mukaan mies on myöntänyt lennokin lennättämisen. Syytetyn epäillään olevan Venäjän presidentin Vladimir Putinin läheisen liittolaisen poika. Norjalaislehti VG kertoo, että miehen isä on Yhdysvaltain ja Britannian pakotteiden kohteena.

Norjan poliisi pidätti viime viikolla yhteensä kuusi venäläistä, joita se epäilee vakoilusta. Pidätetyiltä on löytynyt hallustaan ainakin lennokkeja ja laitonta kuvamateriaalia.

Lue lisää: Norjan poliisi pidätti viime viikolla kuusi venäläistä – epäillään vakoilusta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?