Ainakin kymmenen kuollut ja 60 kadoksissa veneen kaaduttua Nigeriassa

Lauantai-iltaan mennessä onnettomuuspaikalta oli pelastettu 15 ihmistä.

Nigeria on kärsinyt viime aikoina laajalle levinneistä tulvista.

9.10.2022 1:48

Ainakin kymmenen ihmistä on kuollut ja 60 kateissa veneen kaaduttua perjantaina Nigerian kaakkoisosassa Anambran osavaltiossa, viranomaiset sanoivat lauantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Alus, jonka kyydissä oli 85 ihmistä, kaatui perjantaina hieman ennen keskipäivää raskaan tulvimisen keskellä jättäen matkustajat loukkuun, Nigerian hätäviranomaiset kertoivat Reutersille.

Entinen paikallishallinnon johtaja Afam Ogene sanoi, että veneen moottori hajosi ja voimakkaiden tulvavirtojen synnyttämät aallot syöksyivät laivaan pian lähdön jälkeen.

– Se on paikallisesti valmistettu vene, johon mahtuu yli sata ihmistä, Ogene sanoi.

Anambran hätätilanteiden hallintaviraston päällikkö sanoi, että lauantai-iltaan mennessä onnettomuuspaikalta oli pelastettu 15 ihmistä. Etsintöihin osallistui myös Nigerian armeijan sotilaallinen katastrofiyksikkö.

Ogenen mukaan tulvat tuhosivat alueella suuren tien, mikä pakotti paikalliset matkustamaan veneellä.

Anambra on yksi lukuisista Nigerian osavaltioista, jotka ovat kärsineet tänä vuonna voimakkaista tulvista. Virtaukset ovat pyyhkineet reiteiltään pois koteja, viljelyksiä ja teitä. Tulvat ovat vaikuttaneet maassa ainakin puoleen miljoonaan ihmiseen.

Nigerian maanviljelijät arvioivat, että tulviminen nostaa ruoan hintaa miljoonien jo ennestään kärsiessä ruokaköyhyydestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?