Venäjän hallinto myönsi: Reserviläisten mobilisoinnissa tehty ”virheitä”

Venäjän hallinto on myöntänyt, että reserviläisten mobilisoinnissa Venäjän sotatoimiin Ukrainassa on tehty ”virheitä”, kertoo uutistoimisto AFP.

Kuvassa Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov.

26.9. 19:06

Asiasta kertoi toimittajille Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov. Peskov lisäsi myös, ettei päätöstä maan rajojen sulkemisesta ole tehty.

Viime päivinä on odotettu päätöstä siitä, sulkeeko Venäjä maan rajat estääkseen värväykseen sopivia miehiä pakenemasta.

Venäläislehti Novaja Gazetan mukaan yli 260 000 miestä on lähtenyt osittaisen liikekannallepanon alkamisen jälkeen.

Lehti perustaa luvut nimettömänä pysyttelevään hallinnon virkamieheen, joka viittasi Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n antamiin tilastoihin.

Ukrainan asevoimien pääesikunta on väittänyt Venäjän lähettävän liikekannallepanossa värvättyjä venäläisiä eturintamalle Ukrainassa ilman koulutusta. Ukrainan mukaan kyse on Venäjän miehityshallintojen värväämistä sotilaista esimerkiksi Krimin niemimaalla ja Luhanskin alueella.

Sen jälkeen kun presidentti Vladimir Putin ilmoitti osittaisesta liikekannallepanosta keskiviikkona, useissa Venäjän kaupungeissa on järjestetty mielenosoituksia.

Erityisesti Dagestanin tasavallassa mielenosoitukset ovat äityneet harvinaisen rajuiksi, ja mielenosoittajat ovat ottaneet väkivaltaisesti yhteen viranomaisten kanssa Dagestanin pääkaupungissa Mahatshkalassa.

Ihmisoikeussivusto OVD-Infon mukaan mielenosoittajia hakataan pampuilla ja heidän taltuttamisekseen käytetään tainnutusaseita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?