Taas outo kuolema Venäjällä – Moskovan ilmailu­yliopiston ex-rehtori putosi oppi­laitoksensa portaikkoon

Moskovan ilmailuinstituutti (MAI) on yliopisto, joka tekee Venäjän korkeinta tieteellistä tutkimusta avaruuden ja ilmailun alalla sekä asevoimien että siviili-ilmailun tarpeisiin.

Moskovan katunäkymässä on julisteita, joissa vannotaan kunniaa Venäjän ”erikoisoperaation” sankareille.

21.9. 14:27

Moskovan ilmailuinstituutin entinen rehtori Anatoli Gerashtshenko, 72, kuoli keskiviikkoaamuna oman yliopistonsa portaikkoon, Izvestija-lehti kertoo omien lähteidensä tietojen perusteella.

Gerashtshenko putosi porraskäytävässä korkealta useiden kerrosten matkan. Paikalle tulleilla ensihoidon työntekijöillä ei ollut mahdollista pelastaa häntä, vaan he saattoivat ainoastaan todeta hänet kuolleeksi.

Tieto ex-rehtorin kuolemasta alkoi levitä Moskovassa ennen puolta päivää keskiviikkona. Tarkkaa putoamisen ajankohtaa ei ole kerrottu.

MAI on Venäjän johtava ilmailuun ja avaruuteen erikoistunut tutkimusinstituutti, jolla on useita laitoksia ja erillisiä kouluja. Suuri osa instituutin tutkimuksesta ja koulutuksesta liittyy sotilasilmailuun, mutta osa myös siviili-ilmailuun.

Gerashtshenkon kuolema nousi Venäjällä uutisiin pian sen jälkeen, kun presidentti Vladimir Putin oli pitänyt puheensa ja julistanut maahan osittaisen liikekannallepanon Ukrainan sodan vuoksi.

Gerashtshenko työskenteli yliopiston nykyisen rehtorin neuvonantajana. Hän on julkaissut yli sata tieteellistä tutkimusta ja artikkelia ilmailun teknologiasta.

MAI:n lehdistöosasto tiedotti Fontankan mukaan, että tapausta tutkimaan perustetaan komissio, johon kuuluu edustajia Venäjän tiede- ja opetusministeriöstä, Moskovan työturvallisuutta valvovia asiantuntijoita ja ilmailuinstituutin omia asiantuntijoita.

Gerashtshenko ehti työskennellä MAI:ssa 45 vuotta. Hän eteni vanhemmasta insinööristä rehtoriksi, jossa tehtävässä hän työskenteli kahdeksan vuotta. Hänellä oli useita kunniamerkkejä työstään Isänmaan hyväksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?