Vielä paossa ollut Kanadan joukko­puukotuksista epäilty pidätettiin – kuoli itse aiheuttamiinsa vammoihin

30-vuotias mies pidätettiin keskiviikkona neljä päivää kestäneiden laajojen etsintöjen jälkeen.

Sunnuntaina kahdessa syrjäisessä yhteisössä Saskatchewanissa tehdyissä puukotuksissa kuoli yhteensä kymmenen ihmistä.

8.9.2022 1:35 | Päivitetty 8.9.2022 4:29

Kanadan poliisi kertoo pidättäneensä vielä paossa olleen viikonloppuna tapahtuneen joukkopuukotuksen epäillyn tekijän, uutistoimisto Reuters raportoi. Kahdesta epäillystä toinen löydettiin maanantaina kuolleena.

30-vuotias mies pidätettiin keskiviikkona neljä päivää kestäneiden laajojen etsintöjen jälkeen. Pidätys tapahtui pian sen jälkeen, kun Kanadan liittovaltion poliisi RCMP antoi hätähälytyksen varastettua lava-autoa ajavasta nimeämättömästä henkilöstä, jonka uskottiin olevan aseistettu veitsellä.

– Tähän tutkimukseen liittyvää riskiä yleiselle turvallisuudelle ei ole enää olemassa, RCMP kertoi Reutersin mukaan.

Pari tuntia myöhemmin kanadalainen Global News uutisoi viitaten useisiin poliisilähteisiin, että epäilty on kuollut itse aiheuttamiinsa vammoihin. Lähteet eivät avanneet kuolemantapauksen yksityiskohtia.

Viranomaisten mukaan nyt pidätetty ja sittemmin kuollut mies ja kuolleena löytynyt toinen epäilty ovat veljeksiä. Poliisi on kertonut tutkivansa, tappoiko pidätetty sisarus kuolleena löydetyn veljensä.

Sunnuntaina kahdessa syrjäisessä yhteisössä Saskatchewanissa tehdyissä puukotuksissa kuoli yhteensä kymmenen ihmistä. Lisäksi 18 loukkaantui. Kyse on yhdestä Kanadan lähihistorian tappavimmista hyökkäyksistä.

Puukotukset tapahtuivat yhteensä 13 paikassa James Smith Cree Nationissa ja Weldonissa.

Viranomaiset uskovat, että osa uhreista oli epäiltyjen valitsemia ja osaan hyökkäys kohdistui sattumanvaraisesti. Viranomaiset eivät ole kertoneet iskujen motiivia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?