Venäjän media: Lukoilin johtaja putosi sairaalan ikkunasta ja kuoli

Öljy-yhtiö Lukoilin hallituksen puheenjohtaja Ravil Maganov on kuollut pudottuaan niin kutsutun Kremlin sairaalan ikkunasta Moskovassa, kertovat useat venäläiset viestimet.

Lukoilin Ravil Maganov kuvattuna Vladimir Putinin kanssa tilaisuudessa, jossa Putin palkitsi Maganovin Pyhän Aleksanteri Nevskin ritarikunnan kunniamerkillä vuonna 2019.

1.9. 11:24 | Päivitetty 1.9. 15:46

Uutistoimisto Interfaxin mukaan Ravil Maganov, 67, kuoli pudottuaan Moskovan TsKB-sairaalan ikkunasta.

– Hän kuoli saamiensa vammojen vuoksi, Interfaxin lähde kertoi.

Öljy-yhtiö Lukoil tiedottaa Maganovin kuolleen vakavan sairauden seurauksena. Yhtiö ei tiedotteessaan kiistä ikkunasta putoamisen mahdollisuutta.

– Lukoilin monet tuhannet työntekijät surevat syvästi tätä menetystä ja osoittavat vilpittömät surunvalittelunsa Ravil Maganovin perheelle, tiedotteessa kirjoitetaan.

Uutistoimisto Tassin mukaan kyseessä olisi ollut itsemurha. Uutistoimisto Ria Novostin mukaan itsemurhaa ei voi sulkea pois.

– Todennäköisintä on, että hän teki itsemurhan. Paikalla olevat viranomaisten edustajat selvittelevät parhaillaan tapahtuman syitä, Ria Novostin lähde sanoi.

Sairaalan henkilökunta löysi Maganovin putoamisen jälkeen. Putoaminen oli tapahtunut noin kello 7.30 torstaiaamuna. Maganov oli hoidettavana sairaalan 6. kerroksessa.

TsKB-sairaala on Venäjän presidentinhallinnon alainen sairaala, jossa hoidetaan yleensä Venäjän tärkeimpiä johtoeliitin ja bisneseliitin edustajia.

Neuvostoliiton viimeistä johtajaa Mihail Gorbatshovia hoidettiin pitkään samassa TsKB-sairaalassa, ja hän kuoli tiistaina 91-vuotiaana vaikeiden sairauksien murtamana. Huhtikuussa koronaviruksen jälkiseurauksiin kuollut kansanedustaja Vladimir Zhirinovski oli hoidettavana niin ikään samassa ”Kremlin sairaalassa”.

Ren-tv:n mukaan Maganov oli sairaalassa hoidettavansa yhdessä puolisonsa kanssa. Kanavan lähteiden mukaan Maganovilla oli sydänvaivoja, mutta lääkärit diagnosoivat hänellä myös masennuksen.

Kun putoaminen tapahtui, Maganovin puoliso ei ollut paikalla. Ren-tv:n lähteen mukaan tapahtumapaikalta ei ole löydetty minkäänlaista mahdollista itsemurhaviestiä.

Lukoil on venäläinen öljy-yhtiö, joka on Suomessa toimivan Teboilin huoltamoketjun omistaja.

Maaliskuun alussa Lukoilin hallitus otti kantaa Venäjän hyökkäyssotaa vastaan eli niin kutsuttua ”erikoisoperaatiota” vastaan.

Lukoilin nettisivuilla julkaistiin kannanotto, jossa kehotettiin lopettamaan sotatoimet Ukrainassa. Kannanotossa sanottiin myös, että yhtiö ilmaisee huolensa Ukrainan traagisten tapahtumien vuoksi ja esittää syvän osanottonsa kaikille, joita tragedia on kohdannut.

– Me kannatamme sotilaallisen konfliktin pikaista lopettamista ja tuemme kaikin tavoin sen ratkaisemista neuvottelujen ja diplomaattisten keinojen avulla. Lukoil keskittyy omassa toiminnassaan rauhan vahvistamiseen sekä kansainvälisten suhteiden ja humanitaaristen suhteiden vahvistamiseen, kannanotossa lukee.

Ravil Maganov sai presidentti Vladimir Putinilta vuonna 2019 Pyhän Aleksanteri Nevskin ritarikunnan kunniamerkin. Hänellä oli myös muita kunniamerkkejä.

Ravil Maganov oli kotoisin Venäjän sisäisestä Tatarstanin tasavallasta. Hän veljensä Nail Maganov on Tatarstanin öljy-yhtiön Tatneftin pääjohtaja. Nail Maganov on myös KHL:n jääkiekkojoukkue Ak Barsin presidentti sekä Tatarstanin jääkiekkoliiton puheenjohtaja.

Juttua on päivitetty useita kertoja uusilla tiedoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?