Aseistautunut Trumpin kannattaja yritti murtautua FBI:n toimistoon Ohiossa

Mies lähti pakoon eikä suostunut antautumaan ja kuoli poliisin luoteihin.

Aseistautunut mies ei päässyt FBI:n rakennukseen Cincinnatissa.

11.8. 23:10 | Päivitetty 12.8. 3:41

Aseistautunut mies yritti tunkeutua Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin FBI:n rakennukseen torstaiaamuna paikallista aikaa Cincinnatissa, Ohiossa, Reuters uutisoi. Mies kuitenkin epäonnistui ja pakeni paikalta valkoisella autolla.

Miehen auto löytyi noin 20 minuuttia myöhemmin, mutta miestä ei tuolloinkaan saatu pysähtymään vaan mies jatkoi pakoaan.

– Epäillyn autosta ammuttiin laukauksia takaa-ajon aikana, Ohion maantiepoliisin edustaja Nathan Dennis kertoi CNN:n mukaan tiedotustilaisuudessa.

– Laukauksia on vaihdettu poliisien ja epäillyn välillä, Dennis sanoi aiemmin.

Miehellä oli AR-15-tyyppinen kivääri ja naulapyssy.

FBI:n mukaan virkahenkilöt yrittivät neuvotella epäillyn kanssa, mutta tämä ei antautunut. Takaa-ajo päättyi maaseudulle. Mies kuoli poliisin luoteihin maissipellolla.

Epäilty on The New York Timesin mukaan 42-vuotias mies. Videoiden perusteella hän oli kokoontunut 5.1.2021 yhteen Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin kannattajien kanssa Washington D.C.:ssä. Seuraavana päivänä Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressitaloon. NBC:n tietojen mukaan mies on ollut tuolloin paikalla Capitol-kukkulalla.

CNN:n mukaan mies oli julkaissut sosiaalisessa mediassa viestin samana päivänä ja kertonut pyrkineensä hyökkäämään FBI:n kimppuun. Samalla mies oli kehottanut muita vallankumoustyyppiseen sotaan. Viesti on julkaistu sen jälkeen, kun murtautumisyritys tapahtui.

Poliisi tutkii miehen motiivia.

FBI:n agentit ovat saaneet verkossa uhkauksia sen jälkeen, kun Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin kiinteistöön tehtiin kotietsintä Floridassa. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tietoa siitä, liittyykö Cincinnatin tapaus näihin uhkauksiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?