Uutuuskirja: Trump yritti vetää revittyjä asiakirjoja vessasta alas

Kirjassa julkaistaan kuvia, joiden mukaan joku on yrittänyt vetää Valkoisen talon asiakirjoja vessanpöntöstä alas.

Donald Trump veti vessasta asiakirjoja, väittää uusi kirja.

9.8. 13:48

Yhdysvaltain 45. presidentti Donald Trumpin tavasta käsitellä asiakirjoja kerrotaan kattavasti uudessa Confidence Man -kirjassa, jonka on kirjoittanut New York Timesin Valkoisen talon -kirjeenvaihtajana toiminut Maggie Haberman.

Habermanin kirjassa julkaistaan muun muassa kuvia, joissa näkyy, että joku on yrittänyt vetää Valkoisen talon asiakirjoja vessanpöntöstä alas.

Kuvat pönttöön heitetyistä asiakirjoista julkaisi CNN. Vessanpöntön pohjalla makaavissa lapuissa näyttää näkyvän Trumpin käsialaa. Tiedossa ei ole, mitä aihetta asiakirjat käsittelivät, tai mitä ne sisälsivät.

Habermanin mukaan toinen kuvista on Valkoisen talon vessasta. Toinen taas ulkomaanmatkalta, jolta napatun kuvan hänelle antoi Trumpin aikana Valkoisessa talossa työskennellyt lähde.

Trumpin on kerrottu olleen huolimaton asiakirjojen suhteen, sekä tietoisesti tuhonneen arkaluontoista materiaalia.

Entisen presidentin on kerrottu muun muassa ehdottaneen pitämänsä puheen sisältävän asiakirjan asettamista huutokauppaan eBay-sivustolle. Lisäksi hän olisi pyytänyt avustajiltaan laatikoittain asiakirjoja tarkastettavaksi ennen niiden repimistä palasiksi.

Lue lisää: Paljastuskirja: Trump halusi kenraaliensa olevan kuin natsi-Saksan päällystö

Trumpin hallintoon kuulunut virkamies on kertonut, että henkilöstösihteerin toimiston työntekijällä oli tapana käydä poimimassa roskiksista asiakirjoja sekä ottaa talteen Trumpin pöydälle jätettyjä asiakirjoja presidentin poistuttua huoneesta.

Toinen Valkoisen talon entinen virkamies on sanonut, että henkilöstösihteeri piti huolta asiakirjojen kunnollisesta taltioinnista, mutta suurin osa muusta Trumpin hallinnon väestä ei pitänyt huolta Valkoisessa talossa liikkuneiden asiakirjojen taltioinnista.

Liittovaltion poliisi FBI teki Trumpin Mar-a-Lago-kartanolle Floridassa maanantai-iltana ratsian. CNN:n tietojen mukaan ratsia koski juuri Trumpin Valkoisen talon ajan asiakirjoja ja niiden käsittelyä.

Mar-a-Lagolta on tämän vuoden aikana viety Yhdysvaltain kansallisen arkiston toimesta ainakin 15 laatikollista asiakirjoja, joista osa oli salaisia. FBI oli oletettavasti etsimässä lisää Trumpin hallussa mahdollisesti olevia asiakirjoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?