Ukrainalainen separatisti­komentaja Olga Katshura kuoli Ukrainan tykistön iskussa

Katshura oli tuomittu Ukrainassa poissaolevana 12 vuodeksi vankeuteen terroristiryhmään kuulumisesta.

Olga Katshura palveli Donetskin kapinallisten joukoissa vuodesta 2014.

6.8. 18:12

Ukrainalaisten separatistien komentaja Olga Katshura kuoli ukrainalaisjoukkojen tykistön tulituksessa 3. elokuuta.

Venäjämielisten separatistien hallussa vuodesta 2014 olleen Horlivkan pormestari Ivan Prihodko kertoi Katshuran kuolemasta Telegramissa.

Prihodkon mukaan Katshura, joka tunnettiin myös nimellä Korsa, komensi Donetskin separatistien rakettitykistöpataljoonaa. Prihodkon mukaan Katshura oli toiminut separatistien joukoissa alusta asti.

– Tämä on korvaamaton menetys meille kaikille.

Tassin mukaan Katshura kuoli viime keskiviikkona, kun ukrainalaistykistö iski hänen autoonsa Horlivkan ja Jasynuvatan välisellä tiellä.

Kremlin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin myönsi Katshuralle postuumisti Venäjän sankarin arvonimen.

Ukrainan asevoimat ovat myös kertoneet Telegramissa Katshuran kuolemasta. Asevoimien päivityksessä Katshuraa kutsutaan ”petturiksi”.

– Näin tapahtuu kaikille pettureille!

Olga Katshura haudattiin torstaina Donetskissa.

Ukrainalainen tuomioistuin oli tuominnut Katshuran poissaolevana 12 vuodeksi vankilaan terroristiryhmään kuulumisesta, Ukrainan Pravda uutisoi alkuvuonna.

Tuomioistuimen mukaan Katshura oli aiemmin työskennellyt Ukrainan sisäministeriön alaisuudessa, mutta oli loikannut vuonna 2014. Joissain lähteissä Katshuran on väitetty olleen poliisi.

Tuomioistuimen mukaan Katshura sai erityiskoulutusta Venäjällä. Hänen kerrotaan vastanneen Ukrainan asevoimien joukkojen tulituksesta ja raketti-iskuista lähelle asutuskeskuksia. Iskujen sanotaan johtaneen useiden ihmisten kuolemaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?