Andersson: Emme koskaan luovuta Ruotsin kansalaisia

Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson vakuuttaa, ettei kurditaustaisilla ruotsalaisilla ole hätää.

Magdalena Andersson kuvattuna Madridin huippukokouksessa.

1.7. 0:08

Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson kommentoi Svenska Dagbladetille Turkin torstaina esittämiä uhkauksia.

”En ole koskaan sanonut, ettei meidän pitäisi noudattaa Ruotsin lakia.”

Torstaina Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan uhkasi tiedotustilaisuudessa, että Turkki ei välttämättä ratifioi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä.

Erdoganin mukaan maanantaina käydyissä neuvotteluissa tehdyt lupaukset täytyy toteuttaa. Turkin mukaan Suomen ja Ruotsin pitäisi muuttaa terrorismia koskevaa lainsäädäntöään mahdollisimman pian.

Andersson sanoo ruotsalaismedian haastattelussa seisovansa sataprosenttisesti Turkin kanssa tehdyn sopimuksen takana.

Tiistaina neuvottelut kestivät neljä tuntia, eikä Anderssonin mukaan ollut lainkaan selvää, että niistä löytyisi ratkaisua.

Hän sanoo olevansa täysin varma siitä, että sopimus on hyväksi Ruotsille ja ruotsalaisten turvallisuudelle.

Hän myöntää, että Turkin aiemmat vaatimukset ja luovutuspyynnöt terroristeikseen katsomista tahoista ovat saaneet Ruotsissa asuvat kurditaustaiset pelkäämään.

”Meidän on tietenkin käsiteltävä Turkin luovutusvaatimukset nopeasti ja tehokkaasti, mutta kuten sanottu, emme koskaan luovuta Ruotsin kansalaisia. Me noudatamme Ruotsin lainsäädäntöä. ”

Anderssonin mukaan niiden ruotsalaisten, jotka eivät ole osallistuneet terroristiseen toimintaan, ei tarvitse olla huolissaan. Kyseessä on nimenomaan Ruotsin käsitys terroristisesta toiminnasta eikä Turkin.

Andersson myös vakuuttaa, ettei Ruotsin turvallisuuspoliisi ala tehdä yhteistyötä Turkin kanssa siinä määrin, että se alkaisi vahtia kurdeja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?