Näin Turkki kommentoi Nato-sopua – ”Saimme mitä halusimme”

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan Turkki kaipasi Suomelta ja Ruotsilta sanojen sijaan konkreettisia tekoja.

29.6. 0:44

Turkki myöntyi tukemaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksiä tiistaina Madridissa käydyn neuvottelun tuloksena. Turkin presidentin kanslian mukaan maa ”sai Suomelta ja Ruotsilta sen, mitä halusi”, kertoo turkkilaismedia Hürriyet Daily News.

– Turkki on saanut merkittäviä voittoja taistelussa terroristijärjestöjä vastaan, Turkin lausunnossa sanottiin.

Turkki vaati aikaisemmin, että Suomen ja Ruotsin tulisi vastata sen asettamiin vaatimuksiin ja turvallisuushuoliin koskien terrorismin uhkaa.

– Emme halua pelkkiä sanoja, vaan haluamme tekoja. Olemme väsyneitä tähän. Nyt he vain puhuvat, Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi ennen tiistaisia neuvotteluita.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin Turkin edustajalta haltuunsa saamasta sopimuksesta käy ilmi, että maiden tekemä sopimus sisältää muun muassa Suomen ja Ruotsin tarjoaman täyden tuen Turkille PKK:ta vastaan. Lisäksi maat ovat muun muassa lupautuneet osoittamaan solidaarisuutta Turkille taistelussa terrorismia vastaan, olla tukematta useita kurdijärjestöjä ja välttää asevientikieltoja. Aftonbladet ei ole tavoittanut Ruotsin valtionjohtoa kommentoimaan asiaa.

Lähes neljä tuntia kestäneiden keskustelujen päätteeksi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg totesi, että maat ovat saaneet aikaan sopimuksen, joka tasoittaa Suomen ja Ruotsin tietä matkalla Naton jäsenmaiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?