Etelä-Afrikan yökerhossa kuolleista nuorin oli vasta 13-vuotias – yhteensä 22 nuorta menehtyi

Syy viikonloppuna tapahtuneeseen tragediaan ei ole edelleenkään selvillä.

27.6. 23:14

Viikonloppuna Etelä-Afrikan East Londonissa sijaitsevassa yökerhossa kuoli ainakin 22 nuorta, kertoivat maakuntien terveysviranomaiset sunnuntaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Aiemmin kuolleiden määrän kerrottiin olevan ainakin 20. Sittemmin ainakin yhden sairaalaan kuljetetun nuoren tiedetään menehtyneen vammoihinsa.

Nuorin uhreista on ollut vain 13-vuotias, kertoi paikallinen poliisiministeri Bheki Cele Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan. Aiemmin poliisi oli kertonut kaikkien uhrien olevan 18–20-vuotiaita.

Lue lisää: Ainakin 20 nuorta kuoli yökerhossa Etelä-Afrikassa – syy arvoitus

Syy tapahtuneeseen ei ole edelleenkään selvillä. Poliisikomentaja Thembinkosi Kinana kertoi sunnuntaina, että tapausta tutkitaan parhaillaan.

– Aloitamme välittömästi ruumiinavaukset, jotta saamme tietää todennäköisen kuolinsyyn, Kinana kertoi Reutersille.

Paikallinen poliisi oli saanut tiedon elottomista ihmisistä noin kello neljä aamuyöstä. Nuoria tiedetään olleen yökerhossa juhlimassa sankoin joukoin lukion päättökokeiden päättymistä.

Etelä-Afrikan presidentti Cyril Ramaphosa ilmaisi Twitterissä syvimmät osanottonsa uhrien läheisille. Hän kutsui tapahtunutta tragediaksi ja sanoi siitä tekevän erityisen vakavan se, että se tapahtui juuri aikana, jolloin Etelä-Afrikassa vietetään nuorten kuukautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?