Trumpin asianajajaa, ex-pormestari Rudy Giuliania lyötiin selkään – "Sinä tapat naisia"

Kaupan työntekijä löi selkään Giuliania, joka oli New Yorkin Long Islandilla kampanjoimassa poikansa puolesta.

Rudy Giuliani tuomitsi poliittisen väkivallan.

27.6. 2:29

Poliisi tiedotti, että ruokakaupan työntekijä pidätettiin, kun tämä oli lyönyt selkään Rudolph W. Giuliania. Asiasta uutisoi The New York Times.

Entisen presidentti Trumpin asianajaja ja New Yorkin entinen pormestari Giuliani oli New Yorkin Long Islandilla kampanjoimassa poikansa Andrew Giulianin kuvernööriehdokkuuden puolesta.

Giuliani kertoi tapahtumista lyhyesti. Hän oli kävelemässä kaupan läpi kannattajien ympäröimänä, kun myyjä lähestyi häntä ja löi selkään.

– Ainoa poliittinen asia, jonka myyjä sanoi, oli: Sinä tapat naisia, sinä tapat naisia, Giuliani kertoi.

Giuliani katsoi tämän viittaavaan korkeimman oikeuden päätökseen kumota yleinen aborttioikeus.

Poliisin mukaan 39-vuotias mies löi Giuliania selkään ja sanoi: Miten menee, roisto (What’s up, scumbag?). Mies on poliisin hallussa. Vielä ei ole selvillä, syytetäänkö miestä jostakin rikoksesta.

78-vuotias Giuliani kertoi olevansa kunnossa, vaikka hänen selkänsä punoittaa ja on kipeä. Giuliani tuomitsi poliittisen väkivallan.

– Tämän täytyy loppua. Olen ollut politiikassa 50 vuotta, enkä ole koskaan aiemmin joutunut tällaisen hyökkäyksen uhriksi.

Capitolin valtausta tutkivan komitean kolmannessa kuulemisessa kuultiin Rudy Giulianin videoitua todistajanlausuntoa.

Giuliani on ollut runsaasti esillä amerikkalaisessa mediassa liittyen hänen rooliinsa 6. tammikuuta 2021 tapahtuneeseen Capitolin valtaukseen.

Televisioiduissa Capitolin valtausta tutkivan komitean kuulemisissa on esitetty, että Giulianilla sekä asianajaja John Eastmanilla oli hyvin keskinen rooli Trumpin pyrkimyksissä ja keinoissa pysyä vallassa sen jälkeen, kun tämä oli hävinnyt 2020 presidentinvaalit Joe Bidenille.

Lue lisää: Ex-avustajat: Trumpille kerrottiin vaali­vilppi­väitteiden järjettömyydestä – kuunteli mieluummin päihtynyttä Giuliania

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?