Nyt lähti lapasesta – drinkkejä antaumuksella kumonnut mies kadotti lähes puolen miljoonan ihmisen arka­luonteiset tiedot

Muistitikku sisälsi Amagasakissa asuvien arkaluonteisempia tietoja, kuten verotietoja, pankkitilinumeroita sekä tietoja sosiaaliturvaa saavista perheistä.

24.6. 18:05

Pari kaljaa tai drinkkiä töiden jälkeen on usealle ihmisille tapa rauhoittua kiireisen työpäivän jälkeen niin meillä Suomessa kuin maailmallakin.

Japanissa aivan Osakan miljoonakaupungin kupeessa sijaitsevan Amagasakin kaupungissa työskentelevän virkamiehen kurkkuun kaatui tiistaina parin sijasta useampi drinkki.

Tapauksessa kertovat muun muassa BBC sekä The Japan Times.

Japanilaismies oli viettämässä aikaa paikallisessa anniskeluravintolassa työkaverinsa kanssa työlaukkuineen.

Pitkäksi venähtäneen illan päätteeksi mies sammui ulos kadulle.

Herättyään mies huomasi laukkunsa kadonneen ja palasi ravintolaan, jossa laukkua – ja ennen kaikkea laukussa ollutta USB-muistitikkua ei kuitenkaan näkynyt.

Japanin yleisradioyhtiö NHK kertoi 40-miehen työskentelevän kaupungin kanssa yhteistyötä tekevässä yrityksessä, jonka tehtävänä on tarjota erinäisiä veroetuuksia kotitalouksille, joita koronapandemia on kurittanut.

Tarina ei kerro mitä ja kuinka paljon kyseinen japanilaisvirkamies joi.

Miehellä oli mukana USB-muistitikku, joka sisälsi kaikkien Amagasakin kaupungin asukkaiden henkilötiedot.

Amagasakin asukasmääräksi arvioitiin vuonna 2017 yli 450 000 ihmistä.

Mies ilmoitti seuraavana päivänä asiasta poliisille.

Kaupungin viranomaiset kertoivat muistitikussa olleen sekä asukkaiden nimet että myös syntymäajat ja osoitteet.

Lisäksi muistitikku sisälsi myös arkaluonteisempia tietoja, kuten verotietoja, pankkitilinumeroita sekä tietoja sosiaaliturvaa saavista perheistä.

Viranomaiset ilmoittivat, että kaupunkilaisten kuin myös miehen itsensä onneksi USB-muistitikun sisältämät tiedot salattiin ja lukittiin salasanalla eikä tietojen mukaan ainakaan tähän asti tiedetä kenenkään yrittäneen päästä käsiksi kyseisiin tietoihin.

Amagasakin kaupungin pormestari sekä muut päättäjät pitivät tapahtuman vuoksi erillisen lehdistötilaisuuden, jossa kertoivat kaupungin olevan syvästi pahoillaan, että se on vahingoittanut asukkaiden luottamusta kaupungin hallintoon.

Tarina ei kerro, millaisen rangaistuksen kyseinen USB-muistitikun kännissä hukannut mies sai.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?