Terveys­huhujen kohteeksi joutuneen Putinin viltti ihmetytti voiton­päivän juhlassa

Putin suojasi paksulla viltillä jalkojaan seuratessaan sotilasparaatia.

Presidentti Vladimir Putinin lähellä istui iäkkäitä sotaveteraaneja, mutta heistäkin vain muutama turvautui vilttiin.

9.5. 20:40

Huhut Venäjän presidentin Vladimir Putinin terveydentilasta saivat lisää pontta, kun hän poikkeuksellisesti tarvitsi vilttiä jalkojensa suojaksi seuratessaan voitonpäivän juhlallisuuksia Moskovassa maanantaina.

Putinin lähellä istui iäkkäitä sotaveteraaneja, mutta heistäkin vain muutama turvautui vilttiin. Sää Moskovassa oli aamupäivällä aurinkoinen, mutta lämpötila noin 9 astetta.

Paksu vihreä viltti oli asetettu valmiiksi Putinin istuimelle hänen saapuessaan paikalle. Aluksi Putin asetteli viltin viereensä. Pidettyään 11 minuuttia kestäneen puheen, palasi Putin paikalleen seuratakseen sotilasparaatia. Tuolloin hän käytti vilttiä suojatakseen polviaan ja reisiään.

Putinin havaittiin tv-kuvien perusteella yskineen sekä lisäksi hieman ontuneen, kun hän kävi laskemassa seppeleen.

Sosiaalisen median palvelu Telegramissa alkoi huhtikuun lopulla levitä vahvistamaton huhu, jonka mukaan presidentti Putin joutuisi syöpäleikkaukseen toukokuussa.

Putinin terveydentilaa ei ole kommentoitu virallisesti. Myöskään Venäjän ulkopuolelta ei ole tullut julkisuuteen tiedustelulähteiden tietoja asiasta.

Lue lisää: Uudet väitteet Putinin terveyden­tilasta leviävät – ”On ilmeistä, että hänellä on jotain peiteltävää”

Viltin käyttö ei jäänyt huomiotta terveyshuhujen vuoksi.

– Paksu viltti oli kiinnostava yksityiskohta. Putinin terveydentilaa on aprikoitu säännöllisesti, mikä ei tietenkään ole voinut jäänyt Kremliltä huomioimatta, kommentoi entinen brittidiplomaatti Sir Tony Brenton Sky Newsille.

Brenton huomauttaa Putinin pysytelleen paljolti omissa oloissaan parin vuoden ajan koronapandemian vuoksi ja vasta nyt hiljalleen palanneen yleisiin tilaisuuksiin.

– Hänen kanssaan jutelleet, etenkin Macron ja amerikkalaiset ovat raportoineet Putinin olleen vähemmän keskittyneen oloinen kuin millaisena hänet on totuttu tuntemaan. Joten on olemassa syitä huolehtia hänen tilastaan, mutta meidän täytyy olla hieman varovaisia toiveistamme, huomautti Brenton.

Lue lisää: Uusi video Putinista kiihdytti huhuja presidentin terveyden­tilasta – Kreml on kiistänyt väitteet syövästä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?