Maria Zaharova kommentoi Suomessa ja Ruotsissa koettua Venäjän uhkaa: ”Typeriä väitteitä”

Venäjän ulkoministeriön tiedottajan Maria Zaharovan mukaan Suomessa ja Ruotsissa esitetyt väitteet Venäjän mahdollisesti muodostamasta uhasta eivät perustu tosiasioille.

Maria Zaharova kommentoi Venäjän median julkaisemalla videolla (vas) Suomessa ja Ruotsissa käytävää turvallisuuspoliittista keskustelua. Punatakkinen Zaharova kuvattiin 18. maaliskuuta Luzhnikin stadionilla, kun Venäjä juhlisti Krimin valtauksen vuosipäivää.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova otti keskiviikkoaamuna jälleen kantaa Suomessa ja Ruotsissa käytävään turvallisuuspoliittiseen Nato-keskusteluun.

Zaharovaa pyydettiin kommentoimaan väitteitä, joiden mukaan Venäjä voisi muodostaa uhkan Suomelle ja Ruotsille. Venäjän median mukaan Ruotsin ulkoministeri Ann Linde oli sanonut vastikään, ettei Venäjän voi sallia muodostavan uhkaa Ruotsille tai Suomelle.

– En edes kommentoi tätä. Nämä väitteet ovat typeriä, Zaharova aloitti vastauksensa.

– Ne (väitteet) eivät perustu faktoille, vaan ne ovat luonteeltaan propagandaa ja provokaatiota. Ne eivät vastaa näiden maiden kansalaisten etuja, vaan ne palvelevat ja edistävät Yhdysvaltain johtaman kollektiivisen Naton intressejä, Zaharova sanoi.

Maria Zaharova esiintyy usein julkisuudessa hyvin huoliteltuna.

Zaharovan kommentit löytyvät lyhyeltä videolta esimerkiksi PiterTV:n sivustolta tästä linkistä.

Normaalisti aina hyvin huoliteltuna median edessä esiintyvä Zaharova näyttää tuoreella videolla tavallista väsyneemmältä, mikä kertonee Venäjän Ukrainassa aloittaman ”sotilaallisen erikoisoperaation” eli sodan aiheuttamasta työkuormasta Venäjän ulkoministeriössä.

Zaharovan mukaan puheita Venäjän mahdollisesti muodostamasta uhasta ei voi myöskään pitää Suomen ja Ruotsin itsenäisinä mielipiteinä.

– Minun mielestäni ei ole oikein suhtautua näihin väitteisiin niin, että ne edustaisivat edes jonkinlaista omaa tai itsenäisiä mielipidettä, Zaharova sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?