Zelenskyi: Venäläisjoukot raiskanneet satoja Ukrainassa, joukossa myös lapsia

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi Liettuan parlamentille myös uusista joukkohaudoista.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puhui tiistaina Liettuan parlamentille. Kuva otettu 4. huhtikuuta.

Ukrainasta saatiin tiistaina jälleen tietoja raakuuksista, joihin venäläisjoukot ovat syyllistyneet. Helpotusta ei lähiaikoinakaan ole luvassa, sillä aseleponeuvottelujen kerrottiin olevan lähes täysin jumissa ja Venäjä jatkoi joukkojen keskittämistä Itä-Ukrainan suurhyökkäystä varten.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan venäläisjoukot ovat syyllistyneet Ukrainassa satoihin raiskauksiin. Presidentin mukaan uhreiksi on joutunut myös hyvin nuoria lapsia ja jopa vauva.

– Tuhansia ja tuhansia uhreja. Satoja on kidutettu. Ruumiita löytyy edelleen viemäreistä ja kellareista. Sadoista raiskauksista on tietoja, myös nuoria tyttöjä ja hyvin pieniä lapsia. Jopa vauva, videolinkin välityksellä Liettuan parlamentille puhunut Zelenskyi kertoi.

Zelenskyi kertoi myös, että niiltä alueilta, joilta venäläisjoukot ovat vetäytyneet, löytyy koko ajan uusia joukkohautoja.

Butshan kaupungin viranomaiset kertoivat, että joukkohaudoista kaupungissa on löytynyt jo yli 400 ihmisen ruumiit. Lukua ei ole pystytty vahvistamaan riippumattomista lähteistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?