Boris Johnson saa sakot korona­sääntöjen rikkomisesta – oppositio vaatii eroa

Keir Starmerin mukaan Britannia ansaitsee parempaa.

Pääministeri Boris Johnson ja valtiovarainministeri Rishi Sunak kuvattiin kyselytunnilla 23. maaliskuuta 2022.

12.4.2022 16:10 | Päivitetty 12.4.2022 17:37

Britannian pääministeri Boris Johnson ja valtiovarainministeri Rishi Sunak ovat saaneet poliisilta ilmoituksen, että he saavat sakot koronasääntöjen rikkomisesta.

Asiasta kertoi tiistaina pääministerin kanslian tiedottaja. New York Timesin mukaan kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Britannian pääministeri on tuomittu lain rikkomisesta.

Poliisi on tutkinut koronasulun aikana Whitehallissa ja Downing Streetillä vuosina 2020 ja 2021 järjestettyjä henkilökunnan juhlia. Syynissä on ollut yhteensä 12 kokoontumista, joista Johnsonin on kerrottu osallistuneen muutamaan.

Osa kokoontumisista tapahtui aikana, jolloin ihmiset eivät voineet osallistua omaistensa hautajaisiin tai jättää näille jäähyväisiä Johnsonin hallituksen määräämien koronasääntöjen takia.

Kun tieto juhlista tuli julkisuuteen vuoden 2021 lopussa, Johnson totesi, että kaikkia sääntöjä noudatettiin. Myöhemmin hän kuitenkin pyysi anteeksi osallistumistaan kokoontumiseen, jonka hän luuli liittyvän työhön.

Johnson myös pyysi anteeksi kuningatar Elisabetilta sitä, että henkilökunta oli juhlinut tämän aviomiehen hautajaisten aattona.

Oppositiojohtaja Keir Starmer vaatii kaksikon eroa. Hänen mukaansa Johnson ja Sunak ovat rikkoneet lakia ja valehdelleet toistuvasti Britannian kansalle.

– Konservatiivit ovat täysin sopimattomia hallitsemaan. Britannia ansaitsee parempaa, työväenpuoluetta johtava Starmer kirjoittaa Twitterissä.

Telegraph-lehden tietojen mukaan sakot saavien joukossa on myös Johnsonin vaimo Carrie.

Lähde: Reuters

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?