Riippumaton venäläislehti Novaja gazeta keskeyttää julkaisu­toimintansa – sai jo toisen huomautuksen Venäjän viran­omaisilta

Päätoimittaja Dmitri Muratovin saama Nobelin rauhanpalkinto ei suojellut Novaja gazetaa Venäjän viranomaisten vainolta. Lehti ilmoittaa lopettavansa ilmestymisensä Venäjän ”sotilaallisen erikoisoperaation” ajaksi.

28.3. 15:54

Venäjän peitelty sotasensuuri pakottaa nyt myös Novaja gazeta -lehden toimituksen keskeyttämään lehtensä ilmestymisen. Lehti on ollut viimeisiä riippumattomia tiedotusvälineitä, jotka ovat jatkaneet toimintaansa Ukrainan sodan aikana Venäjällä.

Novaja gazeta kertoo Telegramissa ja Twitterissä, että lehti on saanut lyhyen ajan sisällä jo toisen huomautuksen Venäjän viestimiä valvovalta Roskomnadzorilta.

– Olemme saaneet jälleen yhden huomautuksen Roskomnadzorilta. Tämän jälkeen me keskeytämme lehtemme ilmestymisen internetissä ja paperiversiona siihen saakka, kunnes ”sotilaallinen erikoisoperaatio Ukrainassa” on päättynyt, Novaja gazetan toimitus kertoo viestissään.

Novaja gazetan saamat huomautukset eivät koske virallisesti lehden tapaa uutisoida Ukrainan tapahtumista, vaan kyseessä on lehden väitetty laiminlyönti ulkomaalaisia agentteja koskevien merkintöjen käyttämisessä.

Jos tiedotusväline saa Venäjällä saman vuoden aikana kaksi huomautusta Roskomnadzorilta, se voi johtaa lehden koko toimiluvan perumiseen. Keskeyttämällä itse oman ilmestymisensä ”sotilaallisen erikoisoperaation” ajaksi Novaja gazeta yrittää mitä ilmeisimmin välttää tämän kohtalon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?