Peter Nygård luovutetaan Yhdys­valtoihin, sanoo Kanadan oikeus­ministeri

80-vuotiasta Nygårdia syytetään useista seksuaalirikoksista.

80-vuotiasta Nygårdia syytetään Kanadassa useista seksuaalirikoksista, jotka tapahtuivat vuosina 1987–2006.

22.3. 19:09

Kanadan oikeusministeri David Lametti on tehnyt päätöksen muotisuunnittelija Peter Nygårdin luovuttamisesta Yhdysvaltoihin. Nygård luovutetaan sen jälkeen, kun häntä koskevat syytteet on käsitelty Kanadassa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

– On tärkeää, että oikeusprosessimme Kanadassa saatetaan loppuun, jotta kaikki osapuolet, myös uhrit, saavat oikeutta, Lametti kirjoitti Twitterissä.

80-vuotiasta Nygårdia syytetään Kanadassa useista seksuaalirikoksista, jotka tapahtuivat vuosina 1987–2006. Häntä odottaa useita syytteitä muun muassa seksuaalirikoksista ja ihmiskaupasta myös Yhdysvalloissa.

Suomalaissyntyinen Nygård on kiistänyt kaikki syytteet ja ilmoitti viime syksynä, ettei vastusta siirtoa Yhdysvaltoihin.

Kanadan Manitobassa varttuneesta Nygårdista tuli nimeään kantavan muotiyrityksensä kautta yksi Kanadan rikkaimmista ihmisistä. Viranomaiset syyttävät muotimiljonäärin käyttäneen asemaansa hyväkseen houkutellakseen nuoria naisia ja tyttöjä seksuaalisiin tekoihin Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Bahamalla

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?