Venäjän avaruus­järjestö riensi kommentoimaan: Tästä kosmonauttien Ukrainan lipun värisissä univormuissa oli kyse

Avaruusjärjestön johtaja vihjasi lisäksi, että Venäjän pakotteet voisivat haitata aseman toimintaa.

19.3.2022 19:00

Venäjän avaruusjärjestö Roskosmos torjuu mediassa esitetyt väitteet, että Kansainväliselle avaruusasemalle saapuneet kosmonautit olisivat pukeutuneet Ukrainan lipun väreihin osoittaakseen maalle tukeaan.

Lue lisää: Venäjän kosmonautit saapuivat avaruus­asemalle Ukrainan väreissä – näin he perustelivat väri­valintaansa

Järjestön mukaan univormujen väri on samanlainen kuin Moskovan teknillisen valtionyliopiston tunnuksessa, kertoo Reuters. Kaikki kolme kosmonauttia ovat valmistuneet kyseisestä yliopistosta.

– Joskus keltainen väri on vain keltainen väri. On hullua nähdä Ukrainan lippu kaikkialla ja kaikessa, järjestö kirjoitti Telegramissa.

Järjestön johtaja Dimitri Rogozin kommentoi Telegram-tilillään, että kosmonauteilla ei ole sympatiaa ukrainalaisia nationalisteja kohtaan.

Venäjä ja Yhdysvallat ovat Kansainvälisen avaruusaseman merkittävimmät ylläpitäjät. Rogozin on vihjannut, että Yhdysvaltojen Venäjälle asettamat pakotteet voisivat olla haitaksi avaruusaseman toiminnalle.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa kertoo, että avaruusaseman miehistö on tietoisia viimeaikaisista maailmanpoliittisista tapahtumista, mutta ei anna niiden vaikuttaa työskentelyynsä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?