Putinin hyytävät viestit lännelle ja oligarkeille: ”Venäläiset sylkäisevät saastaiset petturit ulos kuin kärpäset suusta”

Vladimir Putin piti keskiviikkona puheen, jossa hän kuvaili lännen globaalin valtakauden olevan lopussa.

17.3.2022 1:13 | Päivitetty 17.3.2022 7:19

Vladimir Putinin tuore näkemys lännestä ja ”Venäjän pettäneistä” oligarkeista tuli ilmi keskiviikkona pidetyssä puheessa. Putin kuvaili molempia eri sanakääntein valheellisiksi ja likaiseksi ”roskaväeksi” ja totesi niiden valtakauden olevan lopuillaan.

Hän kutsui ulkomailla asuvia venäläisiä oligarkkeja lännen aivopesemiksi maanpettureiksi ja vakoojiksi.

– Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että heillä on huviloita Ranskan Rivieralla tai Miamissa, ja että he ovat maantieteellisesti siellä, Putin sanoi.

– Ongelma on se, että he ovat henkisesti siellä, eivätkä täällä, kansansa, Venäjän kanssa. Ja se tekee heistä orjia.

Putin väittää, että länsi yrittää pelata korttinsa näiden aivopestyjen oligarkkien, Putinin mukaan vakoojien, varaan, jotta länsi voisi jakaa venäläisen yhteiskunnan ja provosoida kansalaistensa vastakkainasettelua.

– Ja [lännellä] on yksi tavoite – Venäjän tuhoaminen, Putin sanoo.

Hän varoittaa oligarkkeja sanomalla, että venäläiset ovat aina tunnistaneet isänmaallisten joukosta roskaväen ja petturit.

– Venäjä sylkee heidät ulos kuin suuhun lentäneen kärpäsen. Olen vakuuttunut, että luonnollinen ja tarpeellinen yhteiskunnan itsepuhdistautuminen vahvistaa yhteiskuntaamme, yhteenkuuluvuuttamme ja valmiuttamme vastata mihin hyvänsä haasteeseen.

Putin paukutti uhkauksia myös lännelle. Hän kuvaili aluksi, kuinka länsi on kohdistanut suoranaista vainoa Venäjää, venäläistä yhteiskuntaa ja maan kansalaisia kohtaan. Hän vertasi lännen toimia ”antisemitismiksi”.

– Oli vain ajan kysymys, kun Kiovan natsi-mieliset olisivat saaneet joukkotuhoaseita, joiden kohteena, tietysti, olisi ollut Venäjä, Putin perustelee ”erikoisoperaatiotaan” Ukrainassa.

Hän väittää, että länsi yrittää paloitella Venäjän, sillä lännen geopoliittiset tavoitteet ”eivät pidä sisällään vahvaa ja itsenäistä Venäjää” ja länsi on ottanut käyttöön ”ennennäkemättömän informaatiokampanjan” Venäjää vastaan.

Putinin mukaan länsi on ottanut Venäjän ja sen kansan silmätikukseen jo kauan ennen Venäjän ”erikoisoperaatiota” Ukrainassa. Hänen mukaansa länsi olisi asettanut maata kohtaan pakotteita ”joka tapauksessa”, mutta nyt se sai vain verukkeen asettaa niitä Ukrainan varjolla. Hän kutsuu länsimaita ”niin kutsutuiksi sivistyneiksi valtioiksi” ja haukkuu länttä valeiden valtakunnaksi.

Putin sanoo, että länsimaiden ongelmat ”tulevat jatkumaan”, ja länsimainen hyvinvointiyhteiskunnan myytti on murenemassa.

– Lännen globaali valtakausi on lopussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?